maandag 21 december 2015

Kerstnagels

Het is bijna Kerstmis en daarom leek het me de hoogste tijd om eens een kerstige nail art te maken. Kijk vandaag mee hoe ik dat deed en wat ik daarvoor gebruikte!

Ondanks dat ik geen groot liefhebber ben van Kerst, had ik zin om er iets mee te doen op mijn nagels. Laatst heb ik allerlei kerstponsjes gekocht, die me hiervoor perfect geschikt leken. Ik koos vijf figuurtjes uit, zodat per hand iedere vinger een ander plaatje kreeg. Dat waren een kerstboom, kerstsok, zuurstok, kerstmuts en een engeltje.Ik wilde echte kerstkleuren gebruiken en kwam al snel uit bij de Essence adventskalender. Daarin zat namelijk een typisch kerstgroene kleur, die ik besloot als basis te gebruiken. Het was een lak met de toepasselijke naam '11 Kiss Under The Mistletoe'.Helaas viel deze kleur op de nagels wat donkerder uit dan in het potje. Het neigde erg naar zwart, waar ik niet zo blij mee was. Wel was de formule fijn: na twee laagjes dekkend en met een prachtige glans. De platte, recht afgesneden kwast zorgde er bovendien voor dat ik netjes langs mijn nagelriemen kon lakken. Hieronder zie je het resultaat na twee laagjes en een topcoat.Vervolgens zocht ik nagellakken uit waarmee ik de figuurtjes zou gaan kleuren. Voor het engeltje koos ik de meest linkse op de foto hieronder. Deze komt ook uit de Essence adventskalender en draagt de naam '04 What A Grey-t Night!'. Het is een zilvergrijze kleur met bronzen glans, echt een hele mooie! 

De groene stempellak van Konad gebruikte ik uiteraard voor de kerstboom. De witte striper van Essence in '01 Pure White' en de rode stempellak van Konad nam ik om de kerstsok, kerstmuts en zuurstok mee te lakken. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, ponsjes gebruiken om een nail art mee te maken? Nou, dat zit zo: ik maak sjabloontjes van schilderstape. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe ik daarmee te werk ben gegaan.Als eerste scheur je een klein stukje van het schilderstape af. Daarna pons je er een figuurtje uit. Om te voorkomen dat het tape in het ponsje blijft hangen, kun je het beste de plakkende kant naar beneden houden. Zorg dat die kleefkant de pons niet raakt, zoals ik hieronder laat zien.Mijn tip is om alle sjabloontjes te maken voordat je ermee aan de slag gaat. Op die manier neem je niet het risico dat je je zojuist gelakte figuurtjes meteen beschadigt. Ik heb uitgevonden dat ik ze het beste aan mijn nagellakrek kan hangen tot ik ze gebruik.Vervolgens is het een kwestie van het sjabloontje netjes op je nagel plakken en goed aandrukken. Zorg vooral dat de randjes van het plaatje goed vastgeplakt zitten, zodat de nagellak er straks niet stiekem onderdoor kan lopen. Daarna kun je het plaatje voorzichtig inkleuren. Als je meerdere kleuren in een figuurtje gebruikt, dan is het eigenlijk het handigst om dat met een striper of nail artkwastje te doen. Ik had zelf geen rode striper en geen geschikte penseel, dus ik heb het rode deel gewoon met het konadkwastje gedaan. Het is wat meer gepriegel, maar zeker nog goed te doen. Haal het sjabloontje van je nagel af als de lak nog nat is.Dit is dan het eerste resultaat na het aanbrengen van de figuurtjes. Zoals je ziet, liggen ze er nog duidelijk bovenop en zijn sommige nog niet mooi egaal. Het wondermiddel om dat te verhelpen is topcoat. Maar laat je creatie eerst goed drogen voor je die aanbrengt, want anders veeg je de figuurtjes uit. Ik heb het bijvoorbeeld ruim een uur zo gelaten voor ik er topcoat overheen deed. Ik doe er altijd een flinke laag op, zodat ik zeker weet dat de plaatjes niet zomaar beschadigen.Tadaaa, zo is het eindresultaat geworden. Hoewel ik eerst baalde dat de groene basiskleur donkerder uitviel dan in het potje, was ik er uiteindelijk blij mee. Het liet de kerstfiguurtjes namelijk mooi naar voren komen!

Ik ben heel enthousiast over deze nail art, omdat je hiermee op een niet al te ingewikkelde manier leuke figuurtjes op je nagels kunt maken. Ik heb er ook best wat complimenten over gehad van mensen om me heen, wat natuurlijk altijd leuk is om te horen.

Ook wat betreft de houdbaarheid was ik bijzonder tevreden. Deze creatie heeft het namelijk tien dagen uitgehouden op mijn nagels. Pas op de negende dag begon de lak te chippen; verder had ik alleen wat tipwear. Prima dus!

'11 Kiss Under The Mistletoe', '04 What A Grey-t Night!' en '01 Pure White' van Essence zijn te koop bij Kruidvat; de Konad stempellakken kocht ik ooit bij een webshop die inmiddels niet meer online is. Zowel de ponsjes als het schilderstape komen van Action.

2 opmerkingen: