maandag 12 december 2016

Baby nail art

Twee weken geleden beviel mijn zus van een jongetje en daarmee werd ik voor het eerst tante! Uiteraard kon ik het niet laten om daar op mijn nagels iets mee te doen. Vandaag laat ik je deze schattige baby nail art zien.


Natuurlijk koos ik voor een babyblauwe kleur. Mijn lichtste blauw vond ik tussen hele oude Essence-lakken uit de 'Multi Dimension'-lijn. Dit is '74 Fall For Me'. Om het niet helemaal standaard te maken, haalde ik ook een zachtgroene lak tevoorschijn. Deze komt uit de 'Colour & Care'-lijn van Essence en draagt de naam '05 You Made My Day'.


Ik bracht de kleuren om en om aan. Na het eerste laagje was ik bij beide verbaasd over de dekking. Meestal hebben lichte kleuren toch wel drie lagen nodig, maar bij deze voorzag ik er maar twee!


Inderdaad, de lakken hadden maar twee laagjes nodig voor bovenstaand resultaat. Al heb ik op sommige blauwe nagels een derde laagje aangebracht om het wat egaler te krijgen. '74 Fall For Me' is blijkbaar in de loop der jaren wat ingedikt en wilde daardoor niet heel goed meewerken. Ik denk er nu pas aan dat ik er gewoon een paar druppels nagellakverdunner in had moeten doen, haha. Met de lichtgroene kleur had ik geen enkel probleem. Prima kwaliteit dus!


Daarna pakte ik mijn map met water decals erbij. Tussen de zwartwitte decals vond ik deze schattige eendjes en kikkergezichtjes. Wat zijn ze lief! Ik besloot de bovenste zes eendjes en de vier kikkers daaronder te gebruiken.


Ik knipte ze uit en deed ze een voor een in een klein bakje met water. Na ongeveer tien seconden schoof ik de plaatjes van het blauwe kartonnetje af en bracht ze met een pincet aan op mijn nagels. Dit ging zonder strubbelingen; het waren fijne decals. Als laatste bracht ik een laagje topcoat aan.
Wat zijn ze schattig, hè? Het was precies zo geworden als ik in m'n hoofd had: lief en babyachtig. Bij een chronisch gebrek aan goed daglicht heb ik deze keer de foto's van het eindresultaat onder mijn felle bureaulamp gemaakt. Zo komen de kleuren in ieder geval goed over!

Natuurlijk zijn we al op kraamvisite geweest bij mijn neefje en oh, wat is hij schattig. Zijn naam is Sam en hij is heel zoet. Naar de verhalen die ik hoorde, houdt hij mijn zus en haar vriend 's nachts niet wakker. De ideale baby dus!


'74 Fall For Me' uit de 'Multi Dimension'-lijn van Essence is een hele oude lak die ik ooit kocht bij Kruidvat. Ook '05 You Made My Day' uit de 'Colour & Care'-collectie komt bij die winkel vandaan. De water decals scoorde ik op AliExpress.

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd tante! Wat leuk :-)
  Die decals zijn echt super cute!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Miriam! Ja he, vooral ook in combinatie met die zachte kleuren :)

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd tante 👶🏼 Je nail art is ook über cute!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Imke :) Ik vind 'm zelf ook heel lieflijk geworden!

   Verwijderen