maandag 16 januari 2017

Starry Starry Night

Vandaag laat ik je onder andere een bijzondere lak van Essie zien: 'Starry Starry Night'. Waarom deze lak zo bijzonder is, daar vertel ik je alles over!


Dit is 'm dan: 'Starry Starry Night' uit de 'Retro Revival'-collectie van Essie. Deze collectie bevatte zes lakken die Essie ooit al eens had uitgebracht, maar die weer uit het assortiment verdwenen zijn. Deze prachtige donkerblauwe lak met zilveren glitters is daar één van, en wel één met een bijzonder verhaal.

Deze lak werd namelijk uitgebracht in de jaren tachtig en was enorm populair. In de jaren negentig haalde Essie 'Starry Starry Night' weer uit het assortiment. Vanaf toen werd de lak veel waard. Zo heeft deze voor 250 tot 300 dollar op Ebay gestaan en dat legden mensen er nog voor neer ook! Het was dan ook groot nieuws dat Essie deze iconische lak opnieuw uitbracht.

Dat deze nagellak erg gewild is, ondervond ik aan den lijve toen ik ernaar op jacht ging. De collectie was op dat moment een dag verkrijgbaar en was warempel in de hele stad al uitverkocht! Ik belde snel mijn vriend en gelukkig wilde hij meteen bij de Etos in zijn buurt gaan kijken. Wat was ik blij, want daar stond 'Starry Starry Night' nog wel in het display! Je begrijpt dat ik hem eeuwig dankbaar ben, want anders had ik zeker misgegrepen.

Ik wilde ook wat accentnagels maken en daarvoor gebruikte ik '266 Ultramarine Blue' van Kiko, die je rechts op de foto ziet. Het is een bijpassende diepblauwe kleur.


Bij het eerste laagje waren beide lakken nog wat doorschijnend. De glitters in de Essielak verdeelden zich mooi gelijkmatig.


De lak van Kiko, op mijn duim en ringvinger, was na twee laagjes dekkend. De kwaliteit was zoals ik van Kiko gewend ben: prachtig glanzend, brengt egaal aan en een plat kwastje dat mooi uitwaaiert langs de nagelriemen.

'Starry Starry Night' was ook dekkend na twee laagjes, maar toch bracht ik nog een derde laag aan. Ik wilde namelijk wat meer diepte creëren met de glitters, zodat het echt net een sterrenhemel leek. Met de kwast kon ik wat minder goed overweg: die was niet zo netjes afgesneden. Verder was de lak prima: fijne substantie en ook deze bracht egaal aan.


Op de accentnagels konden sterretjes natuurlijk niet ontbreken. Ik had helaas geen lak met alleen zilveren sterren, dus pakte ik deze 'Dream Catcher' uit de 'Stargazing'-collectie van So Me er maar bij. Om te voorkomen dat er roze sterretjes op mijn nagels kwamen, pakte ik het als volgt aan: ik doopte de kwast in de lak, viste er met een pincet een zilveren ster uit en plakte die op m'n nagel. Het duurde misschien iets langer op deze manier, maar ik kon zo wel de sterretjes heel precies plaatsen. Als laatste bracht ik een laagje topcoat aan.
Wauw, ik kon wel blijven kijken naar deze creatie. Ik begrijp de hype rondom deze lak van Essie helemaal, want het is echt net een sterrenhemel op je nagels. De accentnagels met de sterretjes vond ik er heel leuk bij staan. Wat mij betreft dus een geslaagde combinatie, die ook nog eens vrijwel zonder tipwear een week is blijven zitten!

'Starry Starry Night' uit de 'Retro Revival'-collectie van Essie was te koop bij Etos. '266 Ultramarine Blue' van Kiko komt van een Kiko-winkel. 'Dream Catcher' uit de 'Stargazing'-collectie van So Me scoorde ik een paar jaar geleden bij Action.

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk om het verhaal achter deze lak te lezen. Wat een hype, maar zo tof dat je de lak toch nog hebt weten te bemachtigen. Je creatie ziet er echt prachtig uit. Die sterren staan er ook erg mooi bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige lak! Weet niet of ik het zo'n groot bedrag waard vind maar het is zeker een bijzonder verhaal en gewild lakje. Leuke mani!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik zou ook nooit zo'n groot bedrag voor een nagellakje neertellen! Dank je wel :)

   Verwijderen