maandag 24 juli 2017

Vriend kiest: The Simpsons

"Zal ik weer eens kiezen wat je op je nagels doet?" zei mijn vriend laatst. Hij had het al helemaal bedacht: het moesten The Simpsons worden. Vandaag laat ik je daarom mijn Simpsons-nagels zien!


Nog voordat hij de precieze plaatjes uitzocht, gaf ik hem de opdracht om een achtergrondkleur te kiezen. Hij wilde graag blauw, omdat The Simpsons vaak met een blauwe achtergrond worden afgebeeld. Het was nog best een opgave om de goede tint te vinden, omdat het niet dezelfde kleur mocht zijn als de kleding. Uiteindelijk hielp ik hem maar even (het is namelijk niet niks om mijn verzameling door te moeten spitten, haha) en kwamen we uit op een oude vertrouwde lak: '74 Fall For Me' uit de 'Multi Dimension'-lijn van Essence.


Helaas was de lak een beetje stroperig geworden, waardoor het lastig lakte. Na twee wat dikkere lagen was dit het hobbelige resultaat. Het smalle kwastje was wel fijn om mee te lakken.


Tijd voor The Simpsons! Ik scoorde dit grote vel voor slechts €0,75 op AliExpress. Karel heeft alle plaatjes wel een kwartier bestudeerd voor hij de perfecte combinatie had bedacht: op iedere nagel moest een ander karakter komen. Ik was erg benieuwd hoe het uit zou pakken.


Nadat ik ze had uitgeknipt, gingen ze één voor één in een minibakje met water. Na ongeveer tien seconden pakte ik ze met een pincet en bracht ze voorzichtig aan. Ik vond het hele goede decals: ze krulden niet om en ze bleven mooi glad bij het aanbrengen. Ik sloot af met een laagje topcoat.
Daar zijn ze dan: Marge, Maggie, Bart, Lisa en Homer Simpson! Ondanks dat ik zelf niet zoveel heb met The Simpsons, vind ik het een vrolijke combinatie geworden. Karel werd helemaal enthousiast van het eindresultaat. Af en toe pakt hij even mijn hand om ernaar te kijken, omdat hij het zo leuk vindt. Een geslaagde 'Vriend kiest' dus!

'74 Fall For Me' uit de 'Multi Dimension'-lijn van Essence is een oude lak die ik jaren geleden bij Kruidvat kocht. De water decals van The Simpsons komen van AliExpress.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat Karel weer mocht kiezen! Hij heeft (met jouw hulp) een goede keuze gemaakt! Het blauw staat perfect bij de plaatjes. Wat een leuke decals ook trouwens en zeker voor dat geld! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, Karel had zeker goed gekozen! Ik zou heel AliExpress wel kunnen leegkopen wat betreft water decals; ze zijn zo goedkoop :)

      Verwijderen