dinsdag 6 februari 2018

Wollen nagels met Essence Winter Glow

Het is tijd voor iets totaal anders dan normaal. Op deze koude dag maakte ik een nail art waarbij de lak de structuur van een gebreide trui heeft. Ben je benieuwd hoe ik dat voor elkaar kreeg? Lees dan snel verder!


Tijdens het reorganiseren van mijn nagelstickers kwam ik deze bijzondere stickers tegen. Ze komen uit de 'Winter Glow'-collectie van Essence en dragen de toepasselijke naam '01 Cold Hands, Warm Hearts'. Ze hebben de patronen van een gebreide trui. Het bijzondere eraan is dat deze stickers niet bedoeld zijn om op, maar onder je nagellak aan te brengen.


Dat was dan ook precies wat ik deed: op mijn nog kale nagels bracht ik allerlei verschillende patronen aan. Dat deed ik met een pincet en ik knipte ze bij waar nodig. De stickers waren ruw; het reliëf van het patroon was goed te voelen.


Ik wilde matte lakjes gebruiken om er overheen te lakken, omdat die structuren benadrukken. Ik ging voor twee kleuren die ik eigenlijk bijna nooit gebruik: rood en grijs. Ze komen ook uit de 'Winter Glow'-collectie van Essence en heten '01 Miss Frost' en '02 I See Ice'.


Al na een dun laagje waren beide lakken bijna dekkend. De smalle, recht afgesneden kwast zorgde ervoor dat ik heel precies te werk kon gaan. Bovendien droogde het razendsnel. De structuur van de stickers bleef mooi intact.

Daarna bracht ik van beide kleuren nog een laagje aan en tot slot een matte topcoat.
Wat een gaaf effect geven deze stickers! De structuur blijft zichtbaar, waardoor het me echt doet denken aan een warme, gebreide trui. Al geldt wel: hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe slechter de structuur zichtbaar wordt. Het ideale zou dus zijn om één kleurlaagje over de stickers te lakken. Zo kom ik de koude winterdagen wel door!

'01 Miss Frost', '02 I See Ice' en '01 Cold Hands, Warm Hearts' uit de 'Winter Glow'-collectie van Essence kocht ik bij Kruidvat.

2 opmerkingen:

  1. Wauw, ik vind het er echt onwijs gaaf uitzien! Wat een leuke patroontjes en het geeft ook een mooi effect onder je nagellak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WOUW wat een ontzettend gave nagels heb je gemaakt! De kleuren en patroontjes passen echt goed bij elkaar, en doen zoals je al zegt, echt denken aan een gebreide trui! liefs xx Rii

    BeantwoordenVerwijderen