maandag 4 april 2016

Hello Kitty marathon: Nail art

Welkom bij alweer het laatste deel van de Hello Kitty marathon! Vandaag laat ik je zien hoe ik deze kleurrijke nail art maakte. Deze keer gebruikte ik onder andere sponsjes om tot een mooi resultaat te komen.

Ik wilde vrolijke en kleurrijke nagels maken, omdat dat goed past bij Hello Kitty. Ook roze mocht natuurlijk niet ontbreken. Daarom koos ik ervoor om (van links naar rechts) 'Let's Be Friends!', 'Super Cute In Pink', 'My Twin Mimmy' en 'My Pal Joey' te gebruiken. 


Voor een speels effect leek het me mooi om de gele en blauwe lak in elkaar te laten overlopen. Omdat ik het iets te veel van het goede vond om op iedere nagel zo'n ombre te hebben, deed ik het om en om. De overige nagels lakte ik afwisselend met de lichtroze en paarsige kleur. 

Als basis voor het ombre-effect gebruikte ik een witte lak. Dit was 'White Out' van Sally Hansen.


Om te beginnen lakte ik twee laagjes 'Let's Be Friends!' (middelvinger), drie laagjes 'Super Cute In Pink' (pink) en een laagje van 'White Out' (wijs- en ringvinger). De witte kleur hoeft niet perfect dekkend te zijn, want daar komt toch de ombre overheen.


Vervolgens ging ik aan de slag met het ombre-effect van de blauwe en gele kleur. Hiervoor gebruikte ik een driehoekig make-upsponsje. Het is eigenlijk heel simpel: aan het uiteinde van het sponsje lak je beide kleuren, zoals je hieronder ziet.


Met het sponsje dep je dan op je nagel. Ga een beetje van boven naar beneden en van links naar rechts, zodat er een mooie overloop ontstaat en de lak overal op je nagel terechtkomt. Doe dit net zo lang tot het geheel dekkend is. Het enige nadeel van deze techniek is dat het onmogelijk is om de lak alleen op je nagel te krijgen. Het wordt altijd een troep op je vinger, zoals ook bij mij.


Daarna haalde ik wat Hello Kitty nagelstickers tevoorschijn. Deze kocht ik ooit toen ik op vakantie was in Parijs.


Om mijn nagels wat meer een geheel te maken, besloot ik om de verschillende kleuren steeds te laten terugkomen. Zo deed ik gele en blauwe strikjes op mijn roze nagels en roze Hello Kitty's op mijn geel met blauwe nagels. De strikjes bracht ik schuin aan op de rechterbovenhoek van mijn nagels; de plaats waar Hello Kitty ook haar strikje draagt. Voor het aanbrengen gebruikte ik een pincet.


Oh nee! Pas bij het aanbrengen kwam ik erachter dat de hoofdjes van Hello Kitty doorzichtig waren in plaats van wit. Door het witte vel waarop de stickers zaten, had ik dat niet gezien. Het resultaat werd dus iets anders dan ik dacht. De nagelstickers bevielen verder goed: ze plakten prima en vielen mooi weg in de lak. Alleen bij het blauwe strikje bleef je de randjes een beetje zien, maar dat stoorde me niet.

Tot slot bracht ik een sneldrogende topcoat aan. Ook maakte ik mijn nagelriemen schoon, zodat alles er weer netjes uitzag.
Ik moest even wennen aan het resultaat, maar toen ik er langer naar keek, vond ik het toch wel erg leuk geworden. Het is lekker vrolijk, kleurrijk en helemaal Hello Kitty!

Dit was alweer de Hello Kitty marathon! Mocht je nieuwsgierig zijn naar swatches van de lakken die ik voor deze nail art heb gebruikt, kijk dan nog even naar het artikel met swatches van de roze tinten en het artikel met swatches van de basiskleuren.

De OPI Hello Kitty collectie is helaas niet uitgebracht in Nederland. Mijn lakken komen van Ebay. 'White Out' van Sally Hansen kocht ik ooit bij Action. De make-upsponsjes komen van Kruidvat.

4 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf effect en die Hello Kitty stickertjes zijn zo leuk! Je nagels zien er weer prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb zelf deze collectie ook en loooove de nail art die je er mee gemaakt hebt :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, wat leuk om te horen! Ik ben gek op deze collectie :D

   Verwijderen