maandag 11 april 2016

Test: Magnetische nagellak van Lidl

Toen mijn vriend en ik precies vier jaar samen waren, kreeg ik van zijn vader een setje magnetische nagellak. Dat was hij tegengekomen tijdens het boodschappen doen bij de Lidl. De hoogste tijd voor een test, want nagellak van de Lidl, kan dat wat zijn? Kijk vandaag mee hoe dit setje mij bevallen is!Het setje was verpakt in een mooi versierd doosje. De inhoud bestond uit een magnetische lak en drie magneten. Op zowel het doosje als het flesje kon ik geen nummer of naam van de nagellak vinden. 


De kleur van de lak vind ik moeilijk te omschrijven. In eerste instantie lijkt het metallic bordeaurood, maar het neigt ook naar een hele donkere tint roze of paarsig. In ieder geval is het een kleur die ik nog niet in mijn verzameling had!


Op de drie magneten stonden respectievelijk strepen, cirkels en pijlen. Ik was heel benieuwd hoe dit zou gaan uitpakken op mijn nagels. Maar hoe werkt het precies? Aan de zijkant van het doosje vond ik een gebruiksaanwijzing.


Met de eerste stap was ik het al meteen niet eens. Je moet nagellak namelijk nooit schudden vlak voor je het gaat gebruiken. Dan komen er allemaal bubbeltjes in, die ook op je nagels verschijnen. Het is beter om het flesje voorzichtig tussen je handen te rollen. Vervolgens lak je je nagels en hou je de magneet er dertig seconden boven. Voor de zekerheid heb ik één minuut aangehouden.


Hierboven zie je het eerste resultaat, nog zonder topcoat. Wauw, het werkt dus echt! Maar het kostte me wel wat moeite om het zo te krijgen. Sommige nagels heb ik zelfs drie keer opnieuw gedaan. 

Zo kwam ik erachter dat je de magneet echt meteen boven je nagel moet houden. Zelfs als ik alleen de kwast terugdeed in het flesje en deze dicht draaide, was ik al te laat. De lak droogt erg snel, wat natuurlijk positief is, maar in dit geval ook een nadeel. Er zitten namelijk ijzerdeeltjes in ('Iron Powder', zoals het op de ingrediëntenlijst stond), die onder invloed van de magneet naar elkaar toe trekken en een figuurtje vormen. Zodra de lak droogt, dan kunnen die ijzerdeeltjes niet meer naar elkaar toe bewegen. 


De lak zelf vond ik niet prettig. De kwast was dik en de lak vrij stroperig, waardoor het een uitdaging was om het netjes op mijn nagels te krijgen. Bovendien is het bij magnetische nagellak noodzakelijk dat het in één laagje dekkend is, omdat de magneet er meteen boven moet. Ook dit was niet het geval, waardoor ik een hele dikke laag aan moest brengen. Na een laagje topcoat was dit het resultaat. Best indrukwekkend vond ik zelf en weer eens iets anders dan normaal! De figuurtjes zitten echt in de lak zelf, wat een mooi effect geeft. Ik was het meest te spreken over de magneet met de cirkels, want die werkte het best (al waren de andere twee ook prima). Ondanks alle strubbelingen bij het aanbrengen, was ik blij met het eindresultaat.

Ik draag deze lak nu drie dagen en heb alleen bij sommige nagels een beetje tipwear. Met de houdbaarheid zit het dus wel goed. Toch zou ik deze lak niet aanraden; het lijkt me veel fijner om de magneten te gebruiken bij een magnetische lak die van betere kwaliteit is.

Dit setje magnetische nagellak van Boulevard was te koop bij Lidl.

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk, ik heb m ook in dezelfde kleur maar nog een ouder flesje. Hou wel van de magnetische lakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begin weer een beetje fan te worden van magnetische nagellak! Zie er zoveel leuke designs van! Mooie kleur heb je gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik wil m'n magnetische nagellak ook weer eens wat vaker pakken:)

   Verwijderen