maandag 9 mei 2016

Nail art met Wake Up, Spring! setje

Vorige week vertelde ik al dat ik razend benieuwd was naar de werking van het 'Wake Up, Spring!'-setje van Essence. Ik kon dan ook niet wachten om het uit te proberen. Vandaag vertel ik je er alles over!


Dit setje komt uit de limited edition 'Wake Up, Spring!' en heet '02 Spring A-Ling A-Ling'. Het bevat een zilveren basislak en twee jelly paarse tinten, waarmee je volgens Essence prachtige creaties kunt maken.


Ik kon niet wachten om uit te vinden of dit ook echt zou lukken. Ik heb een paar jaar geleden namelijk een soortgelijk setje gehad van OPI, de Sheer Tints. Ook dit waren jelly lakken waarmee je geweldige nail arts zou kunnen maken. Nou, dat viel me toen vies tegen: het waren net flesjes stroop. Zodra je de kwast uit het potje haalde, kwamen er enorme slierten vanaf. Dat setje heb ik dus allang niet meer.


Ik begon met de zilveren basislak. Hierboven zie je twee laagjes. De dekking was dus prima. Wel streepte de lak een beetje, maar dat gebeurt eigenlijk altijd wel bij metallic nagellak. Met de kwast viel netjes te werken, want deze was plat en rond afgesneden.


Daarna ging ik met de jelly lakken aan de slag. Op een aantal nagels maakte ik stippen met een dotting tool. Helaas had ik meteen weer het oude probleem: steeds als ik een dotting tool dipte in een hoopje lak op een paletje, kwam er een sliert vanaf. Dat werd steeds erger, dus daarom heb ik een paar keer nieuwe hoopjes jelly lak gemaakt. Bij de hoopjes in het midden op de foto zie je wat van die slierten zitten. Wat een afknapper.

Op de overige nagels wilde ik een mooi ombre-effect creëren. Ik had het helemaal in mijn hoofd: de ene helft van de nagel zou de paarse tint krijgen en de andere helft de lila tint. Ik begon met één laagje lak, een stukje hoger het tweede laagje, tot ik uiteindelijk bij de tip vier laagjes had. Ook dit viel tegen. De lakken gaven namelijk amper kleur af. Nu is jelly nagellak natuurlijk bedoeld om weinig kleur af te geven, maar je zag bij één laagje vrijwel geen verschil. Daardoor moest ik redelijk dikke lagen gebruiken, wat het eindresultaat er niet mooier op maakte. Bovendien waren de lakken aan de dikke kant, waardoor egaal aanbrengen niet goed lukte.Op de foto hierboven kun je goed het verschil zien tussen mijn ringvinger met dikkere stippen (links) en mijn wijsvinger met dunne stippen (rechts). 


Tja, ik weet nog steeds niet zo goed wat ik van het eindresultaat vind. Laat ik het zo zeggen: in mijn hoofd zag het er mooier uit dan het in het echt is geworden. Ik vind de paarse tinten in combinatie met het zilver erg mooi, maar door de strubbelingen tijdens het lakken ben ik niet enthousiast over dit setje. Misschien zijn jelly lakken gewoon niet geschikt voor mij, dat kan ook nog. In ieder geval gebruik ik de volgende keer gewoon weer een dekkende lak om stippen te maken en een sponsje voor een ombre-effect!

Een positief punt is dat ik deze nail art inmiddels vijf dagen draag en het er nog steeds prima uitziet. Met de houdbaarheid is dus niets mis!

'02 Spring A-Ling A-Ling' uit de 'Wake Up, Spring!'-collectie van Essence is te koop bij Kruidvat.

2 opmerkingen:

  1. Misschien is het resultaat niet helemaal naar je eigen zin, maar ik vind het er wel heel gaaf uitzien. Mooie kleuren bij elkaar en leuk effect heb je gecreëerd!

    BeantwoordenVerwijderen