maandag 23 mei 2016

Negative space creatie

Al sinds ik ze had gekocht tijdens het nagelfestival, was ik razend benieuwd naar de negative space stickers. Daarmee zou je op een makkelijke manier figuurtjes op je nagels kunnen maken. Werkt dat echt? Daar vertel ik je vandaag alles over!


Als eerste koos ik natuurlijk de kleuren uit waarmee het zou gaan gebeuren. Bij een negative space nail art is het de bedoeling dat er een stukje van je natuurlijke nagel zichtbaar blijft in de vorm van een figuurtje. Helaas was de gele lak van Kiko, die ik je liet zien in het artikel van vorige week, gaan stainen. Daardoor heb ik nu op vijf nagels een lelijke gelige afdruk. Het leek me daarom het mooist als ik een beetje vals speelde en een witte lak als basis zou gebruiken. Dat werd 'White Out' van Sally Hansen.

Als kleurlak koos ik 'Bouquet Of Violets' van OPI, een paarse crèmelak. Het werd één kleur omdat ik op iedere nagel een ander figuurtje wilde doen. Zo zou het geheel er niet te druk uit gaan zien.


Hierboven zie je twee laagjes van 'White Out'. Dat is genoeg voor een dekkend resultaat. Ik vind dit een erg prettige lak: de substantie is precies vloeibaar genoeg en met de platte, rond afgesneden kwast kun je nauwkeurig werken.


Nadat ik de witte lak goed had laten drogen, was het tijd om de negative space stickers erbij te pakken. Het gaat om de Cut Out Manicure Stencils van Essence, in '01 Dare To Be Bare'.


De handleiding zag er heel simpel uit. Even samengevat: plakken, lakken en klaar.


Toen kwam het belangrijkste tevoorschijn: het vel met stickers. Er zaten veel verschillende figuurtjes op, maar helaas steeds slechts enkele van dezelfde. Als je dus op iedere nagel hetzelfde figuurtje wilt, moet je meerdere setjes kopen. Alleen van de strepen zitten er meer dan tien op het vel. Gelukkig was mijn plan al om verschillende te gebruiken, dus dat was geen probleem.


Met een pincet bracht ik de eerste sticker aan. Zoals je ziet, steken de uiteindes uit buiten je nagel. Daardoor kun je de sticker er makkelijk afhalen zodra je er overheen gelakt hebt. Dat werkte prima. Het plakte namelijk precies goed genoeg om er geen lak onderdoor te laten lopen en tegelijkertijd de witte lak eronder niet te beschadigen. 

Alleen bij het hartje voorzag ik een teleurstelling: dat gaat namelijk op het midden van je nagel, waardoor het een stuk lastiger wordt om de sticker van je nagel af te halen. Daar had ik iets op bedacht. Ik liet namelijk een ministukje van het hartje los zitten, waardoor ik 'm er na het lakken met een pincet toch redelijk goed af kreeg.

De paarse lak van OPI, 'Bouquet Of Violets', was top. Na één laag was deze meteen dekkend en prachtig egaal. In combinatie met de stickers was dat heel fijn, want zo hoefde ik niet twee keer over een sticker te lakken. Ja, ik was erg tevreden!
Wat was ik blij met het resultaat! Het is wat mij betreft goed gelukt om de figuurtjes er strak op te krijgen. Alleen bij het hartje is dat iets minder het geval, door het noodzakelijke gepruts daarmee. Ik vind het heel speels zo met die verschillende figuurtjes. Ook mijn vriend vond het geslaagd; hij riep meteen uit dat het leek op "wapenschilden van ridders uit de Middeleeuwen", haha.

Ik draag deze creatie nu vier dagen en heb alleen een klein beetje tipwear. Het blijft dus goed zitten. De stickers zijn bovendien zeker een aanrader!

'White Out' van Sally Hansen scoorde ik ooit bij Action, 'Bouquet Of Violets' van OPI ooit bij Big Bazar. De Cut Out Manicure Stencils in '01 Dare To Be Bare' van Essence zijn te koop bij Kruidvat.

4 opmerkingen: