maandag 22 augustus 2016

Mijn favoriete base- en topcoats

Bij alles wat ik met mijn nagels doe, gebruik ik een base- en topcoat. Toch heb ik nog nooit laten zien welke ik gebruik. Een goed moment dus om mijn favoriete base- en topcoats met je te delen!


Het heeft een aantal jaar geduurd voor ik het nut van een basecoat inzag. Ik vond het niet nodig, omdat lak op mijn nagels altijd lang mooi bleef. Tot ik steeds vaker last kreeg van staining: de lakkleur die helemaal in mijn nagels trok. Vervolgens heb ik verschillende basecoats uitgeprobeerd. Mijn favoriete zijn '24/7 Nail Base' van Essence en 'Insta-Grip' van Sally Hansen.


Ik nam de '24/7 Nail Base' van Essence eens mee als uitprobeersel. Mijn verwachtingen waren niet hoog, dus ik was heel verrast door de goede kwaliteit. Deze crèmige basecoat droogt mat op. Zoals met alle matte lakken, gaat het drogen razendsnel. De smalle, recht afgesneden kwast werkt fijn. De lak zorgt voor een egale basis en beschermt goed tegen staining.

Helaas heeft Essence deze basecoat al een tijdje geleden uit het assortiment gehaald. Daar baal ik nog steeds van, want er is geen soortgelijke lak voor in de plaats gekomen. Erg jammer, want mijn twee potjes zijn inmiddels leeg!


Dit is de basecoat die ik nu gebruik: 'Insta-Grip' van Sally Hansen. De kwast is vergelijkbaar met die van Essence: smal en recht afgesneden. De lak is in een mum van tijd droog, wat heel prettig is.


Zoals je ziet, droogt deze basecoat glanzend, olieachtig op. Hij voelt een beetje stroef aan, wat zorgt voor grip op de kleurlak. Ook deze maakt je nagels mooi glad. Ik heb zelf het idee dat nagellak echt langer chipvrij blijft sinds ik 'Insta-Grip' gebruik. Ik ben er erg tevreden over!

Helaas is de verkrijgbaarheid niet optimaal: ik kon 'm alleen nog op Ebay vinden. Mijn twee potjes komen van Big Bazar, die ze een tijdje geleden ineens voor een klein prijsje had liggen.


Op naar mijn favoriete topcoats! Ik doe al jaren altijd een laagje topcoat over mijn creaties. Het is net een glanzend glazuurlaagje, dat alle oneffenheden in je kleurlak laat verdwijnen. Ik ben groot fan van de 'Fast Forward Top Coat' van China Glaze en 'Insta-Dri' van Sally Hansen.


De 'Fast Forward' van China Glaze is een schot in de roos. Ik weet nog dat ik deze voor het eerst gebruikte en bijna niet kon geloven hoe kort de droogtijd was. Het duurt letterlijk een paar seconden voor het volledig droog aanvoelt. Ook de glans is prachtig en houdt lang aan. Het enige minpuntje vind ik de kwast, die heel smal en rond is. Daar kan ik zelf nooit zo lekker mee werken.


Dit is de topcoat die ik op dit moment het meest gebruik: 'Insta-Dri' van Sally Hansen. Ik vind deze net zo fijn als die van China Glaze. De werking is min of meer hetzelfde: supersnel droog, mooie en lang aanhoudende glans. Het enige verschil is de kwast. Deze is breder en plat, wat ik beter vind lakken.

Het effect van de topcoats laat ik je zien aan de hand van een matte lak ('02 Macarena Mint' uit de '¡Arriba!'-collectie van Essence). Op de linkerfoto draag ik deze zonder topcoat, op de rechterfoto met topcoat. Op mijn wijs- en middelvinger heb ik 'Fast Forward' van China Glaze aangebracht, op mijn ringvinger en pink 'Insta-Dri' van Sally Hansen. Er is eigenlijk geen verschil tussen deze twee te ontdekken: beide hebben een prachtige glans en maken de kleurlak egaal. Het zijn allebei aanraders! (Overigens stootte ik mijn middelvinger meteen na het aanbrengen van de topcoat, vandaar dat daar een kleine beschadiging te zien is.)

'24/7 Nail Base' en '02 Macarena Mint' van Essence kocht ik bij Kruidvat. 'Insta-Grip' en 'Insta-Dri' van Sally Hansen scoorde ik bij Big Bazar. 'Fast Forward' van China Glaze kocht ik bij de webshop PrettyPolish.

8 opmerkingen:

 1. Leuk om je favorieten te zien! Ik gebruik er nu een van Catrice.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen :) Welke gebruik je van Catrice? En hoe bevalt ie? Mijn allereerste topcoat, jaaaaaaaaren geleden, was ook van Catrice, haha.

   Verwijderen
 2. De Insta Dry is ook een van mijn favorieten. Die is góed! De base coat nog nooit geprobeerd, ben nu wel nieuwsgierig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Insta-Dri is inderdaad supergoed! De basecoat is zeker een aanrader :)

   Verwijderen
 3. Topcoats vind ik best lastig. Heb nu 3 favorieten maar wissel toch nog weleens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel. Insta Dri is ook een van mijn favorieten.

  BeantwoordenVerwijderen