maandag 15 augustus 2016

Strand- en zeenagels

Mooi weer moet je afdwingen, hoor ik weleens, en dat is precies wat ik probeerde met deze creatie! Of dat lukte en hoe ik deze strand- en zeenagels maakte, daar vertel ik je vandaag alles over.

Alles wat ik voor deze creatie gebruikte, shopte ik tijdens mijn vakantie in Duitsland. Wat zijn die Duitse drogisten toch walhalla's! Zoveel mooie merken en allemaal zo betaalbaar: ik ben fan.


Dit zijn '01 Tahiti' en '10 Venice' uit de 'Beach Love'-collectie van Rival de Loop Young. Zo leuk trouwens: alle tien lakken uit deze collectie hebben namen van bekende stranden gekregen. De witte lak deed me meteen aan het strand denken door de kleur en de combinatie van groene, gele en roze glitters. De blauwe associeerde ik met de zee of oceaan, met glitters die net vissenschubben lijken. Niets past zo goed bij elkaar als het strand en de zee, dus dit leek me een ideale combinatie.


Toen ik de lakken even open draaide, viel me op dat ze er vrij doorschijnend uitzagen. Daarom bracht ik eerst een laagje witte lak aan, 'White Out' van Sally Hansen. Dit zorgt ervoor dat jelly lakken veel sneller dekkend zijn.


Zo zag het eerste laagje eruit. Vooral aan de zeeblauwe '10 Venice' kun je goed zien hoe doorschijnend de lakken zijn. Ik wilde eerst met een sponsje op elke nagel de overloop van strand naar zee creëren, maar door de glitters in beide lakken vond ik dat toch niet zo'n goed plan. Daarom vormen mijn duim, wijs- en middelvinger het strand en gaat het op mijn ringvinger en pink over op de zee.


Uiteindelijk was ik tevreden met twee laagjes van '01 Tahiti' (de strandlak) en met drie laagjes van '10 Venice' (de zeelak). Ik was mezelf heel dankbaar dat ik eerst een witte lak had aangebracht, anders had ik ze nooit dekkend gekregen! Buiten de dekking werkten de lakken fijn. Ze waren iets aan de dikke kant, waardoor ik deppend de glitters goed kon verdelen. Ook de platte kwast was prima.


Mijn nagels zagen er al vrolijk uit, maar ik wilde er toch nog iets aan toevoegen. Ik haalde wat zomerse nagelstickers tevoorschijn, die ik ook allemaal scoorde in Duitsland. Van links naar rechts zie je '01 Hey Sailor!' uit de 'Nauti Girl'-collectie van Essence, nagelstickers van Tedi (een winkel die een soort kruising is van Euroland en Action) en '01 I Scream For Ice Cream!' uit de 'Summer Fun'-collectie van Essence. Vooral die laatste vind ik zo leuk met die ijsjes en zonnebrillen! 

Op de strandnagels plakte ik teenslippers, een ijsje en een zonnebril. Op de zeenagels plakte ik een ankertje en een visje. Ik bracht de stickers aan met een pincet, wat heel soepel ging. Ze plakten goed en vielen mooi weg in de lak (je bleef geen randjes zien). Ik sloot af met een laagje topcoat.
Wat vond ik het resultaat mooi! Ik ben gek op vrolijke kleuren, glitters en leuke plaatjes, wat deze creatie allemaal heeft. Steeds als ik naar m'n nagels kijk, maken ze me blij. Al is het afdwingen van mooi weer niet helemaal gelukt: er trok precies een grote stortbui over toen ik de foto's ging maken...

Als laatste een vakantiefoto waarop ik mijn favoriete bezigheid uitoefen: kortingsbakken doorspitten op zoek naar pareltjes uit oude limited editions! Zo vond ik onder andere de nagelstickers uit de 'Nauti Girl'-collectie van Essence.


'White Out' van Sally Hansen scoorde ik een tijd geleden bij Action. '01 Tahiti' en '10 Venice' uit de 'Beach Love'-collectie van Rival de Loop Young kocht ik bij Rossmann, een Duitse drogist. Ook de nagelstickers van Essence komen van Rossmann. De andere stickers zijn van Tedi, een Duitse budgetwinkel.

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke glitterlakjes! Handig met zo'n wit laagje eronder. Leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ik vind ze ook erg leuk met die glitters :) Het is het huismerk van Rossmann, de grote concurrent van DM. Het is een beetje te vergelijken met P2, maar dan nog iets goedkoper (1,69 per lakje!).

   Verwijderen
 3. Dwing dat mooie weer maar vaker af met zulke nailarts. Heeft prima gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave lakjes. En dat ijsje ... Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk he! Ik vond de ijsjesstickers zo leuk dat ik meteen vier velletjes had meegenomen :)

   Verwijderen