maandag 8 augustus 2016

Snoepige pastelnagels

Waar ik in de zomer echt van hou, zijn zachte pastelkleuren. Ik viste ze weer eens uit de kast en maakte deze snoepige combinatie!


Ik gebruikte een paar oude limited editions. Van Catrice lakte ik de hele 'Candy Shock'-collectie. Van links naar rechts zie je 'C01 I Scream: Ice Cream!', 'C02 Play It Blue', 'C03 Bring Me Peach' en 'C04 Vanilla Love'. Omdat ik op elke hand vijf verschillende kleuren wilde, pakte ik er nog een pastelgroene lak van Essence bij. Deze komt uit de 'Season of Extremes'-collectie en heet '08 Did Someone Say Nude?'. 

Deze lakken heb ik al jaren in huis en ze zijn nog altijd mijn favoriete pastelkleuren. De tinten zijn voor mij precies goed: niet te licht en niet te donker. De combinatie van deze vijf draag ik elke zomer wel een keer op mijn nagels!


Zo zag het eerste laagje eruit: erg sheer. De lakken hebben een rond afgesneden kwast waarmee ik heel fijn kon werken.


Heel wat laagjes verder was dit het resultaat. De groene lak van Essence (op mijn duim) dekte het beste, namelijk met drie laagjes. De oranje, blauwe en paarse hadden vier lagen nodig. De gele hield het record van de dag met maar liefst vijf lagen! Toch vond ik dat geen enorme ergernis. De lakken drogen namelijk allemaal supersnel, waardoor ik al die lagen er zo op had zitten. Ook is de substantie erg fijn.


Mijn nagels zagen er al vrolijk uit, maar ik wilde er toch nog iets aan toevoegen. Na wat zoeken kwam ik uit bij een topper van Essence: '19 Bird Of Paradise'. Deze lak bevat allemaal kleine stokjes in pastelkleuren, zoals je hieronder duidelijker ziet. Heel toepasselijk!


Het was noodzakelijk om '19 Bird Of Paradise' deppend aan te brengen. Er was namelijk veel blanke lak in verhouding tot de stokjes. Bij een normale lakbeweging kwamen de stokjes amper van de kwast af. Deppen dus en dat ging prima. De stokjes verdeelden zich gelijkmatig. Ik had aan een laagje genoeg voor een mooi effect. Het droogde wel wat bobbelig op, maar dat was zo opgelost met wat topcoat.
Het zijn net snoepjes zo! Mijn vriend vond de stokjes zelfs op gekleurde hagelslag lijken. Ik vond het effect heel speels en vrolijk. Deze kleurencombinatie maakt me altijd blij!

Als afsluiter een foto van mijn assistent tijdens het fotograferen, haha.


'C01 I Scream: Ice Cream!', 'C02 Play It Blue', 'C03 Bring Me Peach' en 'C04 Vanilla Love' uit de 'Candy Shock'-collectie van Catrice en '08 Did Someone Say Nude?' uit de 'Seasons of Extremes'-collectie en '19 Bird of Paradise' van Essence kocht ik allemaal jaren geleden bij Kruidvat.

6 opmerkingen:

 1. Kijk nou, het is Puss in Boots!

  Maarre, gave nagels weer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi die foto met je kat, geweldig!
  Leuke mani, hou van pastels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ben zelf ook gek op pastelkleuren :) Haha, schattig is ze he!

   Verwijderen
 3. Allemaal toppie! Pastels zijn altijd mooi.

  BeantwoordenVerwijderen