maandag 12 september 2016

Liefdesnagels

Mijn vriend Karel en ik waren vorige week precies vijf jaar samen. Die gelegenheid vroeg natuurlijk om passende nagels!


Het werden dus liefdesnagels, maar wat voor basiskleur zou daar goed bij passen? Een roodtint vond ik te cliché. Na veel zoeken vond ik een zomerse lichtgroene tint van Essence. Deze komt uit de 'Fun Fair'-collectie en heet heel toepasselijk '01 You're Mint-blowing'. Ik was van plan om met water decals aan de slag te gaan en vermoedde dat de plaatjes mooi naar voren zouden komen op zo'n lichte kleur.


Bij het eerste laagje was de lak al bijna dekkend! Dat zie je niet vaak bij zulke lichte tinten. Er kwam alleen een geur vanaf waarvan ik bijna neer ging (en ik ben heel wat gewend qua nagellakgeuren). Op de dop van de lak staat 'Candy Scented', pfff, nou, dan moet dat snoep wel in een kernreactor geproduceerd zijn, zo chemisch rook het! Blegh.


Uiteindelijk had ik toch drie laagjes nodig om de lak mooi op mijn nagels te krijgen. Na twee laagjes was de dekking prima, maar zaten er nog wat gaten en andere oneffenheden in. Dat gebeurt vaker bij matte lakken. De finish is dus mat, wat ik zelf niet zo'n mooi effect vind. Het voordeel ervan is wel dat het heel snel droogt, zo ook deze lak.


Tijd om wat romantische plaatjes uit te zoeken! Ik pakte mijn stapel water decals erbij en overlegde met mijn vriend welke het mooist zouden zijn. Het werden de velletjes die je hierboven ziet. Van de blauwe gebruikte ik de silhouetten van stelletjes, van de witte een paar verschillende 'love'-letters.


Ik knipte de figuurtjes uit en pakte een klein bakje water. Zoals je ziet, kwamen er op elke hand vijf verschillende decals. Een voor een weekte ik ze ongeveer tien seconden in het water en met het pincet bracht ik ze aan. Dat ging allemaal soepel deze keer. Ik word er gelukkig steeds beter in!

Hoewel, ik bleek iets heel stoms gedaan te hebben. Het witte vel met 'love'-decals maakte deel uit van een groot vel waarop elf kleinere vellen stonden afgedrukt. Deze was ietwat gekreukt aangekomen, dus paste ik het aloude trucje met het dikke boek toe. Om het vel glad te krijgen, stopte ik het tussen een dik boek en legde er nog twee boeken bovenop. Zo heeft dat wel bijna twee maanden gelegen. Toen ik de decals eruit haalde, leek er niets aan de hand. Tot ik het doorzichtige folie eraf haalde... De helft van de plaatjes bleef eraan hangen, wat ze onbruikbaar maakte. Zo zonde! Stop dus nooit je gekreukte decals tussen een dik boek, haha.
Wat een romantische taferelen zo op mijn nagels hè? Ik vind de plaatjes zo leuk! De lichtgroene basiskleur brengt ze goed naar voren. Al twijfelde ik wel even of het niet toch mooier was geweest om bij de silhouetten een roodoranje gradiënt als achtergrond te maken. Zo'n zonsondergangeffect had het vast nog wat romantischer gemaakt. Al vind ik dit zomerse kleurtje ook vrolijk staan.

Nu kan een foto van ons natuurlijk niet ontbreken! Op de dag dat we vijf jaar samen waren, 2 september, deden Karel en ik hetzelfde als vijf jaar geleden: een dagje Hoorn. Bij zonsondergang maakten we deze foto bij het IJsselmeer :)


'01 You're Mint-blowing' uit de 'Fun Fair'-collectie van Essence kocht ik ruim een jaar geleden in Hamburg. De water decals komen van AliExpress.

16 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met jullie 5 jaar! Vind de nagels leuk geworden en idd rood is zo cliche. Leuk deze basiskleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Cindy! Ik vond dit ook een stuk leuker dan rood :)

   Verwijderen
 2. Wauw, die plaatjes...zo leuk! En leuk dat je een andere kleur dan rood of roze hebt gebruikt! Gefeliciteerd nog met jullie jubileum :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Romy :) Ben zo blij dat ik die Chinese site heb ontdekt, waar ik al die leuke plaatjes voor bijna nop kan bestellen!

   Verwijderen
 3. Wat ziet het er leuk uit! Gefeliciteerd met jullie 5 jarig jubileum :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Liefdes nagels, wat leuk en lief! Gefeliciteerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk en origineel gedaan zeg! En van harte gefeliciteerd met jullie jubileum!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met je jubileum. Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad. Je nail art is heel origineel en erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een erg leuk idee, ik denk dat ik het ook ga doen met me vriend dan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen! Veel plezier alvast met iets moois uitzoeken :)

   Verwijderen