maandag 26 september 2016

Oosterse nail art

Ik had zomaar inspiratie om eens iets anders te doen dan normaal: een nail art met een oosterse uitstraling! Lees verder om erachter te komen hoe ik dat deed en wat ik ervoor gebruikte.


In juni scoorde ik vier lakken uit de 'Lights of Orient'-collectie van Essence. Dit is een prachtige collectie die geïnspireerd is op het oosten. De paarse en oudroze lak die je hierboven ziet, vind ik heel mooi bij elkaar passen. Het zijn '03 Princess Jasmines Choice' en '02 The Sultan's Daughter'. Ze leken me uitermate geschikt om een gradiënt mee te maken en dat is dan ook precies wat ik ging doen.Als basis voor de gradiënt bracht ik een laagje 'White Out' van Sally Hansen aan. Dit is mijn favoriete witte lak, met een fijne substantie en goede kwast.Ik bracht de twee kleuren op een make-upsponsje aan en begon te deppen. Zo krijg je een mooi kleurverloop.Om veel boenwerk te voorkomen, plakte ik deze keer plakband om mijn nagels heen. Mocht je denken: wat is dat voor rare groene gloed? Ik heb groen plakband, vandaar, haha. Het werkte wel, al kon ik mijn vingers niet zo goed meer buigen. Ik heb nog steeds geen goede liquid nail art tape kunnen scoren; daar moet ik echt eens werk van maken!

Ik was onder de indruk van de kwaliteit van de lakken. Beide hadden een prima dekking: al na een paar keer deppen zag het er goed uit. Ook droogden ze razendsnel.Wat was ik blij dat ik, na het verwijderen van het plakband, alleen een paar hoekjes hoefde te boenen! Dat scheelde heel wat tijd.

Het was zo nog wat kaal; ik vond dat er nog iets bij moest. Al snel bedacht ik dat het iets gouds moest worden, omdat je die kleur vaak bij de oosterse stijl terugziet.Ik haalde deze nagelstickers van Fing'rs tevoorschijn. Het zijn kleine, subtiele stickers, waarvan er veel een diamantje hebben. Ik vond de gouden roosjes het mooist en besloot die te gebruiken. 

Met een pincet bracht ik ze een voor een aan in het midden van mijn nagels. Ze waren gelukkig heel fijn in gebruik: ze lieten makkelijk los van het vel en de randjes vielen bijna helemaal weg in de lak. Om alles glad te maken, sloot ik af met een laagje topcoat.Oh, wat vond ik het resultaat goed gelukt! De gradiënt, de roosjes, de kleurencombinatie: wauw. Vooral het paarsige met goud vind ik een hele mooie match. Het heeft zo echt een oosterse uitstraling. 

Met veel plezier heb ik deze nail art een week gedragen. Er was toen nog steeds geen tipwear of chip te zien! Ik had 'm daarom liever nog wat langer op mijn nagels gehad, maar ik moest echt aan de slag met een nieuwe creatie voor de Challenge of the Month. Wat dat is geworden, zie je volgende week!

'White Out' van Sally Hansen scoorde ik ooit bij Action. '03 Princess Jasmines Choice' en '02 The Sultan's Daughter' uit de 'Lights of Orient'-collectie van Essence kocht ik bij Kruidvat. De nagelstickers van Fing'rs kocht ik jaren geleden op vakantie.

12 opmerkingen:

 1. Wauw, wat lopen de kleuren mooi in elkaar over! Maar het is zo te zien wel een flinke (afplak)klus om dat voor elkaar te krijgen. Echt heel mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Romy! Het was zeker wel wat werk, maar dat had ik ervoor over :)

   Verwijderen
 2. Hele gave nail art en het thema is goed weergegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je mag wel vragen een goede ingeving krijgen 😀 Deze nail art is erg mooi, de kleuren passen perfect bij elkaar en die roosjes maken het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja mooi met die roosjes! Een van mijn beste latexen is die van nail needs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad een Oosterse feel heeft deze nail art! Heel leuk! En ik kan je liquid latex echt aanraden, werkt zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik wil het ook zeker aanschaffen, maar twijfel nog over welke het beste zou zijn. Welke gebruik jij?

   Verwijderen