maandag 3 oktober 2016

Challenge of the Month: Afrika

Het is alweer de eerste maandag van een nieuwe maand, dus dat betekent een nieuwe Challenge of the Month! Het thema vond ik deze keer lastig: Afrika. Ik laat je zien wat ik uiteindelijk maakte en natuurlijk de zeven andere prachtige nail arts!

Afrika, hoe moest ik dat nu op mijn nagels uitbeelden? Ik vond het moeilijk om iets te bedenken, omdat het een groot werelddeel is waar veel gebeurt en veel te zien is. Ik spitte al mijn nailartspullen door op zoek naar iets passends. Toen ik een stapel water decals in mijn handen had, wist ik dat die het moesten worden.


Ik ging voor dierenprints! Ik heb even uitgezocht van welk dier deze vacht is en volgens mij gaat het om een jachtluipaard, ook wel cheeta. Deze katachtige leeft in het grootste deel van Afrika en is het snelste landdier ter wereld, zo leerde ik van Wikipedia. 

Om het niet te eentonig te maken, wisselde ik de full size decals af met veertjes met dezelfde print. Normaal ben ik helemaal niet van de dierenprints, dus ik was heel benieuwd hoe ik het zou vinden om zoiets op mijn nagels te hebben.


Als basis gebruikte ik op mijn wijsvinger, middelvinger en pink twee laagjes 'White Out' van Sally Hansen. Hier deed ik de full size decals overheen. Op mijn duim en pink belandden drie laagjes '04 Lean On Me' uit de 'Colour & Care'-lijn van Essence. Daar deed ik de veertjes op. De lichtgele kleur leek me mooi te matchen met de jachtluipaardvacht.


Nadat ik het had laten drogen, ging ik aan de slag met de water decals. Ik knipte ze op maat, legde ze een voor een in een klein bakje water, schoof ze van het kartonnetje af en bracht ze aan met een pincet. Ze werkten erg fijn; ik had geen enkel probleem met het aanbrengen! Als laatste boende ik de hoekjes van mijn nagelriemen en bracht ik een noodzakelijk laagje topcoat aan.
Zo, dit is echt ver uit mijn comfortzone! Ik vond het (gelukkig) helemaal niet zo ordinair of lelijk als ik had verwacht. Het heeft wel wat, die dierenvacht afgewisseld met vrolijke veertjes. Al dacht ik van tevoren dat ik het er na twee dagen wel weer af zou halen, ik heb deze nail art uiteindelijk een hele week gedragen. Vanaf de vierde dag kreeg ik wat tipwear, maar dat vond ik niet storend. Chips bleven gelukkig uit.

De savanne, wilde dieren, muziekinstrumenten: dit zijn de andere nail arts!

Cindy van BrilliantNails

Imke van iOnTrend

Malinka van Nails by Malinka

Ilse van InfNails

Kim van Kimcarolina

Norma van Funky G Nails


Ik ben echt onder de indruk deze maand! Ze zijn allemaal zo mooi en gedetailleerd. Welke is jouw favoriet?

Tot slot nog even iets anders: ook ik heb vanaf nu Bloglovin'! Heb je Bloglovin' en vind je het handig om op die manier op de hoogte te blijven van mijn artikelen, dan kun je Gek op Nagellak volgen via deze pagina.

'04 Lean On Me' van Essence kocht ik bij Kruidvat. De water decals komen van AliExpress.

14 opmerkingen:

 1. Leuk idee om die veer erbij te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor dat je dit keer iets gemaakt hebt dat een beetje uit je comfortzone was. Dat is het leuke van deze Challenges vind ik. Je wordt als het ware gedwongen iets nieuws te verzinnen. Ik vind de cheeta's print erg leuk en zeker niet ordinair.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :) Het is zeker leuk om door de challenge uit je comfortzone te moeten. Dat heb jij dit keer ook prachtig gedaan door een hennatattoo te maken!

   Verwijderen
 3. Wat een mooie nail art heb je weten neer te zetten en ook je collega's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was al benieuwd wat je had gebruikt en ik dacht transferfoil maar het zijn decals. Hou ook niet van dierenprint maar hij is wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee aan transferfoil heb ik me nog nooit gewaagd, al heb ik het wel liggen. Dank je wel :)

   Verwijderen
 5. Wauw, zo gaaf! Inderdaad echt iets anders dan anders! En zo leuk dat je nu ook Bloglovin hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Romy! Ja, het leek me toch handig om te hebben. Superleuk dat je me volgt :)

   Verwijderen
 6. Die van jou is zo leuk geworden met die decals! Heel netjes aangebracht ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :) Ja het is altijd een uitdaging om ze strak te krijgen!

   Verwijderen
 7. Wat gaaf met die full nail decals! Ziet er top uit!

  BeantwoordenVerwijderen