maandag 10 oktober 2016

Broken Glass topcoat

Tijdens het nagelfestival scoorde ik de Broken Glass topcoat. Zo'n topcoat had ik nog nooit eerder gezien en ik was er dan ook razend benieuwd naar. Vandaag laat ik 'm uitgebreid aan je zien!


De 'Broken Glass Effect Top Coat' van Catrice bevat doorzichtige stukjes glitter. De glitters hebben allemaal een ander formaat en zien er daardoor echt uit als stukjes glas. Hoe zou dat eruit zien op nagels?


Eerst maar eens een basis aanbrengen. Meestal hebben glitterlakken een verschillend effect op een donkere en op een lichte kleur, vandaar dat ik een donker- en lichtblauwe lak koos, beide van Kiko. De donkerblauwe lak draagt de naam '831 Cobalt Blue' en de lichte heet toepasselijk '340 Light Blue'.


Ik bracht de kleuren om en om aan, zodat het er lekker vrolijk uitzag. Ik was meteen enthousiast bij het eerste laagje: ze waren al bijna dekkend! Het was hier en daar nog een beetje doorschijnend, wat een prima score is voor de eerste laag.


Zoals verwacht, hadden beide lakken twee laagjes nodig voor volledige dekking. De formules waren heel fijn: precies vloeibaar genoeg om netjes te kunnen lakken. Ook waren ze razendsnel droog en zie die glans! De donkere lak had een rond kwastje en de lichte een recht afgesneden kwast; met allebei kon ik goed overweg.

Ik kan niet anders zeggen dan dat de lakken van Kiko echt top zijn. Sinds kort is er een Kiko-winkel in mijn woonplaats en ik ga er expres niet te vaak heen. Ik ben bang dat ik anders binnen een paar dagen de volledige nagellakcollectie van Kiko in huis heb staan, haha.


Terug naar de glinsterende topcoat. Op de close-upfoto hierboven heb ik de 'glasdeeltjes' wat duidelijker proberen vast te leggen. 


Zo zag het eerste laagje eruit. De doorzichtige stukjes glitter waren al mooi zichtbaar, maar ik vond het effect nog wat te subtiel. Ik hou ervan als het van mijn nagels af glinstert, dus bracht ik een tweede laagje aan.

De lak zelf is van prima kwaliteit: niet te dik, niet te dun en met een platte, rond afgesneden kwast. Het is handig om 'm deppend aan te brengen, zodat de glitters beter van het kwastje af komen. Wel vond ik de droogtijd wat lang; het voelde lang plakkerig aan. Gelukkig was dat zo opgelost met een laagje sneldrogende topcoat.
Ik vind het effect erg leuk! De stukjes glitter zijn vooral op de donkere lak goed zichtbaar. Ze doen me zo op de nagels nog het meest denken aan flakies, maar dan zonder kleur. Ook hebben ze wel wat weg van ijskristallen. Zo'n lak had ik nog niet in mijn collectie en ik ben er erg blij mee!

Ik draag deze combinatie nu vier dagen en ik heb nog geen enkele beschadiging. Met de houdbaarheid zit het dus ook wel goed!

'831 Cobalt Blue' en '340 Light Blue' van Kiko kocht ik bij een Kiko-winkel. De 'Broken Glass Effect Top Coat' van Catrice scoorde ik tijdens het nagelfestival bij Kruidvat.

8 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf effect geeft dat kristalachtige laagje. Ik vind de kleuren blauw die je hebt gebruikt, ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja t is echt kristallerig ipv glas. Leuk in de koude maanden een ijseffect

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Zeker, past helemaal bij de wintermaanden die eraan komen :)

   Verwijderen
 3. Bij jou ziet het er erg leuk uit, zeker op de lichtere kleur. Ik geef de top coat toch een tweede kans denk ik 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Wat leuk om te lezen :) Hopelijk vind je een mooie basiskleur voor de tweede kans, haha.

   Verwijderen
 4. Hele geschikte naam voor deze lak! Doet me denken aan ijs ofzo :-) Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook, de stukjes lijken net ijskristallen :) Dank je wel Miriam!

   Verwijderen