maandag 24 oktober 2016

Vriend kiest: Captain America nagels

Mijn vriend begon erover dat hij wel weer eens wilde kiezen wat ik op mijn nagels zou doen. Ik liet hem zijn gang gaan en eindigde met superhelden op mijn nagels!

Het is alweer een tijd geleden dat mijn vriend Karel een nagelcreatie voor me uitkoos. Ik had zelf zoveel leuke ideeën dat het er even niet van kwam. Het was dus de hoogste tijd om hem weer eens te laten spitten tussen mijn nagelspullen!

Vol enthousiasme ging hij deze keer niet richting de nagellak, maar richting mijn ladekast met nailartspullen. Hij viste een stapel water decals uit een lade en begon te bladeren. Met een blij gezicht haalde hij deze decals tevoorschijn....


Jawel, dames en heren, ik zou Captain America, een superheld, op mijn nagels gaan aanbrengen. Karel is gek op superhelden. Hoe kom je daaraan, zullen sommige van jullie nu denken. Nou, er zaten toevallig een paar velletjes met superhelden tussen mijn set van vijftig vellen water decals van AliExpress.


Ik begon met twee laagjes van mijn favoriete witte lak: 'White Out' van Sally Hansen. Dit vormt een gladde basis en de witte kleur laat de felle kleuren van de decals mooi uitkomen. Het hoeft niet heel netjes, omdat de decals er toch overheen gaan.


Daarna knipte ik de plaatjes op de lengte van mijn nagels. Ik laat de hoeken altijd zitten, omdat ik te bang ben dat ik net scheef knip en er een deel van de nagel onbedekt blijft.


Vervolgens deed ik ze een voor een in een klein bakje water. Na ongeveer tien seconden laat het plaatje los van het vel. Dan kun je ze voorzichtig op je nagel aanbrengen. Ik deed dat met een pincet.


Zo zag het eerste resultaat eruit. Aan de bovenkant knipte ik de grootste hoeken weg en wat toen nog uitstak, vouwde ik om de nagel heen. De hoekjes bij de nagelriemen haalde ik weg met een correctiepen van Essence. Dat kan trouwens ook met een wattenstaafje gedrenkt in nagellakremover. Hier en daar waren nog wat kreukjes te zien, maar die waren heel makkelijk te verdoezelen met een laag topcoat, die ik als laatste aanbracht.
Het was net of ik een stripverhaal op mijn nagels had, haha. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet zo mijn ding is, die Captain America. Ik was dan ook niet zo weg van deze creatie, maar Karel des te meer. Hij pakte steeds mijn hand om ernaar te kijken en vond het helemaal leuk.

Hij was zelfs zo enthousiast dat ik allerlei trailers van films met Captain America te zien kreeg. Ik weet nu van alles over het ontstaan van deze superheld, haha. Ook hoorde ik hem zeggen dat hij op zoek zou gaan naar nog veel meer superhelden en cartoonkarakters voor op mijn nagels. Oh help.... Ik zei al dat ik die dan wel op zijn nagels zou plakken. Misschien gaat deze rubriek binnenkort dus wel een andere kant op!

'White Out' van Sally Hansen kocht ik ooit bij Action. De water decals komen van AliExpress.

10 opmerkingen:

 1. Haha, wat een leuk idee! Dit is ook echt wat ik me als eerste voorstelde toen ik je titel 'vriend kiest' las. Helemaal iets voor jongens! ;) Ik vind het er wel heel gaaf uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha het is inderdaad typisch iets waar mannen gek op zijn! Dank je wel :)

   Verwijderen
 2. Heb niks met het thema, maar vind ze echt super gaaf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gaaf het resultaat. Ik zou zelf ook wel een accent nagel hier leuk mee vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :) Dat is zeker een goed idee; dat maakt het wat minder druk!

   Verwijderen
 4. Vriendlief helemaal blij. We zien dus nog meer superhelden terug? T is niet echt girly maar leuk voor een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha zeker! Ben bang van wel ja, al is hij zijn zoektocht naar meer van zulke decals volgens mij nog niet begonnen. Ik wacht af:P

   Verwijderen
 5. Wat leuk dat je vriend je nail art gekozen heeft. Ik vind het erg leuk geworden. Degene op je middelvinger lijkt er wel af te springen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Die op m'n middelvinger vond ik zelf het leukste plaatje :)

   Verwijderen