maandag 17 oktober 2016

Geluksnagels

De winterjas is weer uit de kast, het weer is guur en de herfst is nu echt losgebarsten. Tijd voor wat vrolijke kleuren op mijn nagels, zo vond ik! Het werden geluksnagels en vandaag laat ik je zien hoe ik ze maakte.


Geen kleur is zo vrolijk als geel en daarom koos ik die als basis. Het werd een lichtgele tint van Sinful Colors, met de mooie naam 'Unicorn'. Ik gebruikte deze lak al eens eerder voor mijn nagels met tropische veertjes.


Na het eerste laagje was de lak zeker nog niet dekkend, maar dat is niet vreemd voor zo'n lichte kleur. De substantie was prettig om mee te werken.


Voor een volledige dekking had ik vier dunne laagjes nodig. 'Unicorn' lakte niet egaal, maar droogde gelukkig wel egaal en glanzend op. Met de smalle, recht afgesneden kwast kon ik goed overweg.


Op mijn duim, middelvinger en pink bracht ik vervolgens een glitterlak van Kiko aan. Deze komt uit de zomercollectie 'Candy Canes' en draagt de naam '043 Fizzy Peppermint'. De lak bevat kleine en grote grasgroene, matte glitters.


Met één laagje kwamen er al heel wat glitters op mijn nagels. Het was wel noodzakelijk om ze deppend aan te brengen, anders kwam er juist vrijwel geen glitter van de kwast af. De substantie was wat dik, maar dat is bij een glitterlak prima. De groene kleur viel op de gele basis wat lichter uit dan ik had verwacht.


Ik bekeek mijn collectie ponsjes weer eens en kwam een klavertje vier tegen. Zo leuk! Die kwam op mijn wijs- en ringvinger.


Het klavertje vier ponste ik uit in stukjes schilderstape. Ik hing ze aan mijn nagellakrek tot ik ze ging gebruiken.


Nadat de basislak goed is uitgehard, is het een kwestie van het sjabloon netjes op je nagel plakken (druk vooral de randjes goed aan, zodat de lak er niet onderdoor kan lopen), lakken en klaar!


Ik kleurde de klavertjes vier ook met een lak van Kiko, namelijk '851 Lime Green'. Ik vond het er de perfecte kleur voor! Om alles egaal te maken, sloot ik af met een laagje topcoat.
Wat zijn ze lekker vrolijk geworden hè? Ik werd er in ieder geval heel blij van! De klavertjes vier waren goed gelukt en ik vond ze een mooie match met de glitters. Hoewel het misschien nog mooier was geweest als ze beide dezelfde kleur groen hadden. 

Op de dag dat ik lakte, was het zwaar bewolkt en regenachtig (wat je hier en daar ook wel terugziet op de foto's). Ik hou er echt van om dan juist met zomerse kleuren aan de slag te gaan!

'Unicorn' van Sinful Colors kocht ik bij Kruidvat. '043 Fizzy Peppermint' en '851 Lime Green' van Kiko komen van een Kiko-winkel. Het ponsje en schilderstape haalde ik bij Action.

8 opmerkingen:

 1. Je nagels zien er inderdaad zo mooi en vrolijk uit! Ik blijf dat idee met de ponsjes geweldig vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De groene glitters vind ik echt heel leuk op de gele nagels. Heb je geluk gehad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Cindy :) Tot nu toe nog niet, haha. Hoewel: ik ben vanochtend droog van en naar m'n werk gekomen, precies tussen de buien door!

   Verwijderen
 3. Heel erg vrolijk en deze nail art zou ook mooi geweest zijn voor St. Patricks Day.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar had ik helemaal niet aan gedacht, maar inderdaad! Dank je wel :)

   Verwijderen