maandag 13 maart 2017

Lentenagels: een nieuw begin

De eerste lentezon is tevoorschijn gekomen en ik kon het natuurlijk niet laten om daar iets mee te doen op mijn nagels. Kijk vandaag mee naar deze vrolijke lentecombinatie!Tussen alle verhuisdrukte door ging ik op zoek naar fleurige lentelakjes. Als basis koos ik voor een lichtgroene lak van Essence uit de 'Colour & Go'-lijn. De naam kon niet toepasselijker zijn: '178 Hello Spring!'. 

Om het helemaal vrolijk te maken, haalde ik twee glittertopcoats met bloemetjes tevoorschijn. Ze komen uit de 'Flower Mania'-collectie van Rival de Loop Young. De blauwe heet '02 Up Up And Away' en de groene '04 Grasshopper'. Ze bevatten grote en kleine witte en blauwe/ groene glitters met witte bloemetjes.


Bij het eerste laagje van '178 Hello Spring!' merkte ik meteen dat de substantie niet fijn was. De lak was wat dik, waardoor het niet lekker uitsmeerde. Dat kun je vooral goed zien bij mijn middelvinger.


Uiteindelijk had ik drie laagjes nodig om de lak goed dekkend te krijgen. Helaas kreeg ik het door de dikke substantie niet egaal, maar gelukkig kan een topcoat dat zo oplossen. De platte, rond afgesneden kwast was prettig om mee te werken.

Nadat ik het even had laten drogen, was het tijd voor de bloemetjestopcoats. Het aanbrengen daarvan viel een beetje tegen, omdat er naar verhouding te veel blanke lak in zat. Daardoor moest ik de hele tijd vissen en goed deppen om de glitters aan mijn kwast en vervolgens op mijn nagels te krijgen. Glitterlakken voor gevorderden noem ik het maar, haha. Ik deed steeds een bloemetje in het midden van de nagel en daar omheen wat gekleurde en witte glitters. Als laatste bracht ik een laagje topcoat aan.
Precies toen ik de foto's ging maken, was de lentezon er weer. Dat maakt het geheel nog fleuriger! Ik werd heel blij van deze combinatie, gewoon omdat het er zo lekker vrolijk uitziet. Het enige jammere is dat er, waarschijnlijk door al het deppen en klooien met de glitterlak, wat bubbeltjes in zijn gekomen. Gelukkig zie je daar van een afstandje niets van.

Deze creatie heeft nog een andere betekenis. De lente staat voor een nieuw begin en dat geldt helemaal voor mij: ik ben afgelopen week namelijk verhuisd en woon nu samen met mijn vriend! De lichtgroene lak van Essence die ik draag, is precies de kleur van onze deuren, als symbool voor ons huisje.

'178 Hello Spring!' uit de 'Colour & Go'-lijn van Essence kocht ik een paar jaar geleden bij Kruidvat. '02 Up Up And Away' en '04 Grasshopper' uit de 'Flower Mania'-collectie van Rival de Loop Young kocht ik afgelopen zomer bij Rossmann, een Duitse drogist.

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk groen kleurtje. Dit zijn écht lente nagels ja! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekkere zomerse kleur. De topper is ook heel leuk. Ik ben gek op dit soort toppers om de manicure net even wat extra's te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou ook erg van dat soort toppers! Ze maken een gewone lak net wat vrolijker :)

   Verwijderen