maandag 20 maart 2017

Spongebobnagels

Vroeger was ik groot fan van Spongebob en nog steeds heb ik een zwak voor deze vrolijke spons. Ik besloot eens gek te doen en spongebobnagels te maken!


Als basis koos ik natuurlijk voor een sponsgele kleur. Het werd '355 Canary Yellow' van Kiko. Deze felle crèmelak vond ik heel geschikt voor Spongebob.


Van het eerste laagje werd ik meteen blij; de lak bracht namelijk fijn en gelijkmatig aan.


Na drie laagjes had '355 Canary Yellow' een mooie dekking, wat een normale score is voor een gele kleur. De lak had een prachtige glans van zichzelf en droogde snel op. Ook vond ik de smalle, recht afgesneden kwast heel fijn om mee te werken. Kortom: de kwaliteit was precies zoals ik van Kiko gewend ben.


Daarna pakte ik mijn Spongebob water decals. Ik vind ze zo grappig! Van het linkervelletje (BLE 1606) gebruikte ik de bovenste twee rijen, behalve de plaatjes waarop Spongebob geen mond heeft. Die verving ik door de gekke bek in het midden van het rechtervelletje (A 750). Zo zou ik op elke hand vijf verschillende gezichten hebben.


Ik knipte ze uit, legde ze ongeveer dertig seconden in een bakje water en bracht ze voorzichtig aan met een pincet. Al die stappen verliepen soepel. Ik kreeg de decals daardoor heel strak op mijn nagels. Tot slot bracht ik een laagje topcoat aan.
Zijn ze niet hilarisch geworden? Ik vind de combinatie van alle verschillende gezichten en de gele basis er zo vrolijk uitzien! Ik kon ernaar blijven kijken. Ook in mijn omgeving riepen deze maffe nagels veel leuke reacties op. Ik hou ervan!

'355 Canary Yellow' van Kiko kocht ik in een Kiko-winkel. De water decals van Spongebob Squarepants scoorde ik op AliExpress.

4 opmerkingen:

 1. Haha, dit is misschien wel mijn favoriete nagellakcreatie van jou! Wat een hilarische plaatjes en de kleur geel is inderdaad helemaal Spongebob!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik ben ook dol op Spongebob, of eigenlijk meer op Patrick :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat leuk dat je ook van Spongebob en Patrick houdt :) Ik vind Gerrit de slak ook altijd zo grappig!

   Verwijderen