maandag 22 mei 2017

Zee nail art

Nu de zomer in zicht is, vind ik het de hoogste tijd om aan de slag te gaan met nail arts geïnspireerd op het strand en de zee. Vandaag laat ik je daarom deze zee nail art zien!


Als basis koos ik een felblauwe kleur die me aan de zee deed denken. Deze crèmelak van Kiko draagt de naam '336 Electric Blue'.


De lak verdeelde zich gelijkmatig over de nagels, maar het eerste laagje was wel nog doorschijnend.


Pas na drie laagjes scheen '336 Electric Blue' niet meer door. Verder was de lak perfect: fijne substantie, sneldrogend, bracht egaal aan en met een prachtige glans van zichzelf. Je zou 'm zo zonder topcoat kunnen dragen.


Op mijn duim, middelvinger en pink bracht ik 'Hottie' van Sinful Colors aan. Dit is een prachtige glitterlak die me aan zeemeerminnen doet denken. De fijne en grovere glitters schitteren in allerlei kleuren.

Het aanbrengen van 'Hottie' ging verrassend soepel. Vissen of deppen was niet nodig; de glitters verdeelden zich als vanzelf. Ook deze lak droogde erg snel!


Om het helemaal af te maken, creëerde ik daarna ankertjes op mijn wijs- en ringvinger. Dit deed ik met behulp van sjablonen of 'decorating stencils' van 2B. Ik gebruikte daarvoor '003 Stamp Me! Silver' van Essence.

Ik plakte het sjabloon op de nagel, drukte het goed aan en lakte de zilveren kleur er overheen. Tot zover ging het goed. Bij het verwijderen van de stencils kwam er helaas ook wat lak van de ankertjes mee. Met een minikwastje heb ik dat heel voorzichtig bijgewerkt. Ik denk dat de zilveren lak te sneldrogend was voor de stencils. Als laatste bracht ik een laagje topcoat aan.
Ik vind het resultaat leuk geworden! Al ben ik niet helemaal tevreden over de ankertjes, omdat ik ze niet mooi strak kreeg. Gelukkig zie je daar van een afstandje niets van. Op naar de zee!

'336 Electric Blue' van Kiko kocht ik bij een Kiko-winkel. 'Hottie' van Sinful Colors kocht ik een paar jaar geleden bij Kruidvat, net als '003 Stamp Me! Silver' van Essence. De 'decorating stencils' van 2B scoorde ik ooit op vakantie in België.

4 opmerkingen:

 1. Deze nail art is echt helemaal jouw stijl volgens mij :) Wat ziet het er gaaf uit! Ik vind de ankertjes goed gelukt, hoor. Leuk dat je op een paar nagels ook glitters hebt aangebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat klopt helemaal! Je weet hoe gek ik ben op ankers enzo :) Bedankt voor je leuke reactie!

   Verwijderen
 2. Prachtige kleur blauw zeg! Knalt lekker van mijn scherm af. Leuke mani geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Miriam! Het is inderdaad echt een knalkleur :)

   Verwijderen