Pagina's

maandag 26 juni 2017

Zonsondergang nail art

De zomer is officieel begonnen en dat vier ik met een tropische zonsondergang op mijn nagels. Benieuwd hoe ik deze nail art maakte? Lees dan snel verder!


Bij een nail art begin ik vrijwel altijd met een witte basis, zodat de kleuren mooi uitkomen. Deze keer koos ik voor '04 No Hurries, No Worries' uit de nieuwste limited edition van Essence, 'Next Stop: Summer'. Helaas viel de lak erg tegen. De substantie was dik, waardoor egaal aanbrengen onmogelijk was. De dekking was wel goed; ik had twee laagjes nodig voor bovenstaand resultaat.



Ik wilde al heel lang een keer een zonsondergang maken. Toen ik afgelopen week de 'Next Stop: Summer'-nagellak scoorde, deden de oranje '02 Vacation Mood On' en de roze '03 Made For Sunny Days' me er meteen aan denken. Om de kleurovergang compleet te maken, voegde ik de gele '355 Canary Yellow' van Kiko toe.



Om op iedere nagel een mooie kleuroverloop te creëren, bracht ik de kleuren onder elkaar aan op een make-upsponsje. Vervolgens is het een kwestie van op je nagel deppen. Het effect ontstaat dan vanzelf. Ik sponste iedere nagel twee keer.



Na het sponsen is het altijd een grote bende rondom mijn nagels. Gelukkig had ik eraan gedacht om van tevoren liquid nail art tape aan te brengen. Dat trek je er na het lakken zo af (op de foto zie je het bij m'n ringvinger al een beetje los komen). Scheelt heel wat schoonmaakwerk!



Om het er tropisch uit te laten zien, pakte ik er wat nagelstickers met palmbomen bij. Ik heb expres gekozen voor zwarte palmbomen, zodat het silhouetten bij zonsondergang zouden worden. Met een pincet haalde ik ze voorzichtig los en plakte ze op mijn nagels.

Als laatste bracht ik twee laagjes topcoat aan. De ondergrond was namelijk nogal bobbelig door het sponsen. De topcoat zorgde ervoor dat het weer egaal werd.







Wat ben ik blij met deze nail art! Hij is precies geworden zoals ik in m'n hoofd had. De kleuren zijn lekker fel; het knalt van mijn nagels af. Ik hou van de tropische uitstraling die het heeft. Laat de zomer maar komen!

Vind je het leuk om mijn nagelcreaties te zien? Vanaf nu kun je me ook volgen via Instagram: @gekopnagellak.

'02 Vacation Mood On', '03 Made For Sunny Days' en '04 No Hurries, No Worries' uit de 'Next Stop: Summer'-collectie van Essence kocht ik bij Kruidvat. '355 Canary Yellow' van Kiko kocht ik in een Kiko-winkel. De nagelstickers scoorde ik op AliExpress.

9 opmerkingen:

  1. Echt een prachtig effect, die kleurverloop! En de kleuren zijn ook zo mooi bij elkaar gekozen. Roze en geel is altijd goed wat mij betreft ;) Ik vind die flesjes nagellak met roosjes erop trouwens ook erg leuk om te zien. Alleen al daarom moet ik er misschien eens een gaan kopen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een lieve reactie, dank je wel! Ben zelf ook erg blij met hoe het uitpakte :) Haha, heel eerlijk gezegd zijn de roosjes de reden dat ik de hele collectie wel moest meenemen. Ik kon ze niet weerstaan :P

      Verwijderen
  2. Superleuke en fleurige nail art! Maar die potjes met roosjes, helemaal leuk!! liefs rianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ri! Ik ben ook een beetje verliefd op de schattige potjes met roosjes :)

      Verwijderen
  3. Wow! Wat een heerlijke, zomerse mani. Prachtig geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo heerlijk zomers. Ik krijg al helemaal zin in een zonvakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad echt een vakantie nail art :) Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  5. Hallo waar heb jij die palmbomenstickers gekocht??

    BeantwoordenVerwijderen