woensdag 4 april 2018

Denim manicure met Ciaté

Iedereen heeft er minimaal een in de kast hangen: een spijkerbroek. Dit praktische kledingstuk eer ik vandaag met een denim nail art!


Deze denim manicure set van Ciaté scoorde ik een paar maanden geleden in de opruiming bij Big Bazar. De set bevat een lakje, water decals, studs, een kleine tube lijm en een handleiding. Tijd om alles uit te proberen!


De lak, 'Regatta' genaamd, is blauw met een zilveren shimmer. Een leuk detail is dat er een strikje van spijkerstof op het potje zit.


'Regatta' dekte al na slechts één laagje! Al bracht ik wel nog een dun tweede laagje aan om de kleur wat intenser te maken. Met de platte, recht afgesneden kwast viel heel precies te lakken. De substantie was prima en bovendien droogde de lak razendsnel. Ik ben fan!


Daarna ging ik aan de slag met de nail art. Ik begon met de water decals in de vorm van witte en gouden stiksels. Het was niet zo slim van Ciaté om de witte stiksels op een witte ondergrond te doen, want zo waren ze slecht zichtbaar. Toch lukte het me om ze netjes uit te knippen, even in een bakje water te leggen en met een pincet aan te brengen. Voor een speels effect maakte ik op iedere nagel een ander patroon.

Vervolgens pakte ik de studs erbij. De tube lijm uit het setje bleek compleet uitgedroogd te zijn, dus die was onbruikbaar. Ik had geen andere lijm, dus bedacht ik iets anders. Ik haalde een doorzichtige lak van Catrice tevoorschijn, lakte een stipje waar ik de stud wilde hebben en drukte 'm in de lak vast. Het werkte! Als laatste bracht ik nog een laagje topcoat aan.
Oh, wat ben ik blij met het resultaat! De lak heeft een mooie spijkerstofkleur en de stiksels en studs maken het helemaal af. Ik vind het zo leuk dat de studs er ook echt uitzien als de knoopjes die aan een spijkerbroek zitten. Al was het dan een best tijdrovende nail art (ik was ongeveer 10 minuten per nagel bezig), dit leuke setje is wat mij betreft goedgekeurd!

Het denim manicure setje van Ciaté kocht ik een paar maanden geleden bij Big Bazar.

2 opmerkingen:

  1. Wauw, het resultaat is echt heel tof, zeker met de stiksels en de studs erbij. Een perfecte match met een leuke spijkerbroek :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Inderdaad, en aangezien ik in deze tijd van het jaar vrijwel altijd een spijkerbroek aan hebt, matchte deze nail art met al mijn outfits, haha.

      Verwijderen