dinsdag 27 maart 2018

Creatie voor Pasen

Het is bijna Pasen en natuurlijk mag een toepasselijke nagelcreatie dan niet ontbreken. Ik vertel je vandaag alles over mijn ultieme paasnagels!


Bij Pasen passen pastelkleuren als geen ander. Mijn favoriete lakjes op dat gebied komen uit jaren oude collecties van Catrice en Essence. Van links naar rechts zie je '04 Vanilla Love', '02 Play It Blue', '01 I Scream: Ice Cream!' en '03 Bring Me Peach' uit de 'Candy Shock'-collectie van Catrice en daarnaast '08 Did Someone Say Nude?' uit de 'Season Of Extremes'-collectie van Essence.


Het eerste laagje was zoals je zou verwachten bij zulke lichte kleuren, namelijk best wel doorschijnend.


Over de dekking kan ik verder beter zwijgen, want dat was niet veel soeps. Iedere kleur had minimaal drie laagjes nodig, met als uitschieter de lichtgele lak, waar ik maar liefst zes laagjes aan moest geven. Gelukkig droogden ze allemaal snel, waardoor al die laagjes geen tijdrovende klus waren. De substanties waren na al die jaren nog steeds goed vloeibaar en lakten daardoor prettig.


Daarna ging ik aan de slag met water decals. Deze schattige paasplaatjes kwam ik tegen op AliExpress. Ik kon ze niet weerstaan! Ik besloot er een vrolijke boel van te maken en vijf verschillende figuurtjes te gebruiken.

Ik knipte ze uit, legde ze even in een klein bakje water en bracht ze voorzichtig aan met een pincet. Deze decals hadden wat langer nodig dan ik gewend ben om los te komen van het velletje, maar dat was geen probleem. Ze waren van goede kwaliteit. Als laatste bracht ik een laagje topcoat aan.
Met de paashazen, kuikens en gekleurde eieren zijn het ultieme paasnagels geworden! Iedere nagel is anders, wat het tot een vrolijk geheel maakt. Ik word er in ieder geval blij van als ik ernaar kijk. Fijne Pasen allemaal!

'01 I Scream: Ice Cream!', '02 Play It Blue', '03 Bring Me Peach' en '04 Vanilla Love' uit de 'Candy Shock'-collectie van Catrice kocht ik jaren geleden bij Kruidvat. Datzelfde geldt voor '08 Did Someone Say Nude?' uit de 'Season Of Extremes'-collectie van Essence. De water decals komen van AliExpress.

4 opmerkingen:

 1. Jij ook een hele fijne pasen Diana! En wat een ontzettend leuke paasnagels heb je gemaakt! Bij het zien van jou nagels, krijg ik zin in de paas! Liefs Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Rianne! Wat een lieve complimenten :) Hopelijk heb je fijne paasdagen gehad!

   Verwijderen
 2. Wat een mooie, vrolijke kleuren! En die decals zijn ook onwijs leuk en schattig. Echt een mooie creatie zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Romy! Ben blij dat jij er ook vrolijk van werd :)

   Verwijderen