dinsdag 13 maart 2018

Groene nagels met gekleurde glitters

Er zijn van die lakjes die geen nail art of andere versiering nodig hebben, omdat ze van zichzelf al erg mooi zijn. Vandaag laat ik je er twee zien die ik scoorde in Duitsland!


Als eerste ging ik voor '820 Green Chai' van Manhattan. Het is een lichtgroene lak met glitters in allerlei vrolijke kleuren. Als tweede koos ik '08 Atlantis' uit de 'Gel Look'-lijn van Rival de Loop Young. Dit is een mintgroene kleur met een prachtige shimmer. Beide lakjes zijn hier helaas niet te krijgen. Ik kocht ze vorig jaar tijdens mijn vakantie bij een Duitse drogist.


Na het eerste laagje was de lak van Manhattan nog erg doorschijnend. Ik heb dat al vaker gezien bij dit soort kleur-en-glitter-in-1-nagellak. Ik denk dat dat gedaan wordt zodat de glitters goed zichtbaar blijven. De andere kleur zag er qua dekking beter uit.


Beide lakken hadden een platte, rond afgesneden kwast. Die van '820 Green Chai' was wat breder dan die van '08 Atlantis'. Ik vond die eerste wat prettiger om mee te lakken, omdat die beter de vorm van mijn nagelriemen volgde.

Na maar liefst vijf laagjes was de lichtgroene lak met glitters pas dekkend! Je hebt dus wel engelengeduld nodig als je met deze aan de slag gaat. Een tip om zoveel laagjes te voorkomen is om van tevoren een laagje witte lak aan te brengen. Verder was de substantie erg vloeibaar, maar dat stoorde me niet bij het lakken.

De mintgroene kleur had een betere score: drie laagjes voor een mooie dekking. Met de substantie was niets mis, al hadden zowel deze als de andere lak veel tijd nodig om te drogen. Wederom een kwestie van engelengeduld dus, haha. Tot slot bracht ik een laagje topcoat aan.
Ik ben blij met deze vrolijke nagels! De vele laagjes van de glitterlak hebben uiteindelijk een mooi effect: de glitters van de onderste lagen schijnen namelijk door de lak heen, waardoor er een soort diepte ontstaat. De glinsterende mintgroene lak fleurt het geheel nog wat meer op.

Ik heb best een aantal van dit soort lakjes, die eigenlijk geen nail art of versiering nodig hebben. Omdat ik op mijn blog graag wat meer laat zien dan alleen een lakje, gebruik ik ze eigenlijk te weinig. Ik heb me nu voorgenomen om ze wat vaker uit de kast te halen, want mooie nagels hoeven ten slotte niet tijdrovend te zijn!

'820 Green Chai' van Manhattan en '08 Atlantis' uit de 'Gel Look'-lijn van Rival de Loop Young kocht ik vorig jaar bij Rossmann, een Duitse drogist.

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleuren en een heel leuke combinatie zo! Deze lakjes hebben inderdaad eigenlijk niets meer nodig. Ik vind het knap trouwens dat je het geduld had om zo veel laagjes aan te brengen ;) Ik denk dat ik na laagje 3 wel zou afhaken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Romy! Haha, ik heb inderdaad veel geduld als het gaat om nagellak :P

   Verwijderen
 2. Wat een vrolijk en fris resultaat! Klaar voor het voorjaar dat er heel voorzichtig weer aan komt!:) liefs rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Ri! Ik hou erg van frisse voorjaarskleuren :)

   Verwijderen