maandag 20 juni 2016

Blauwe fluffy nagels

Tijd om iets nieuws uit te proberen: fluffy nagels! Wat ik hiervoor gebruikte, hoe ik dat deed en hoe het beviel, daar vertel ik je vandaag alles over.Ik wilde aan de slag gaan met lichtblauw fluffyspul (zo noem ik het maar even) en koos daarom als basis een lak in dezelfde kleur. Het werd '340 Light Blue' van Kiko, een mooie crèmelak. 


Ik was positief verrast, want bij het eerste laagje was de lak al bijna dekkend! Voor zo'n lichte kleur is dat best bijzonder. Bovendien was de substantie precies goed en zorgde de kwast ervoor dat ik netjes langs mijn nagelriemen kon lakken. Ik blijf fan van de lakken van Kiko!

Zoals verwacht, was '340 Light Blue' met twee laagjes helemaal dekkend. Hier heb ik deze keer geen aparte foto van, omdat je het fluffyspul over nog natte lak moet strooien.


Het zachte spul zat in een klein, rond doosje. Het is van het merk Pink Tease en heeft verder geen naam of nummer. Ik kocht het een tijdje geleden voor nog geen euro bij de Big Bazar.


Zodra je het doosje opent, blijkt er een zeefje in te zitten. Erg handig, want zo gooi je niet alles in een keer over je vingers heen!


Aan de onderkant van het doosje zaten een gebruiksaanwijzing en wat waarschuwingen. Het klonk niet al te ingewikkeld: gewoon de vezels over je nagels strooien als de lak nog nat is en vooral zorgen dat het niet ergens anders dan op je nagels terecht komt.

Ik vond het opvallend dat het spul hier 'nepbont' wordt genoemd. Mij deed het daar namelijk helemaal niet aan denken. Het zijn minieme, blauwe vezeltjes, een soort stokjes, die zacht aanvoelen.


Vervolgens ging ik braaf volgens de handleiding aan het werk. Ik lakte mijn nagels met een tweede laagje van de blauwe lak, strooide wat fluffyspul in het deksel en goot dit er overheen. Ik deed dit nagel voor nagel, omdat ik bang was dat de lak anders al droog zou zijn voor ik klaar was. De overtollige vezels wegblazen leek me niet zo'n goed idee; dan zou vast alles onder komen te zitten. Daarom gebruikte ik daar een waaierkwast van Essence voor.


Zodra ik de zachte vezels over een nagel had gestrooid, drukte ik het eerst nog een beetje aan. In eerste instantie vond ik het best prettig spul. Ik kon het overtollige makkelijk wegvegen met de kwast en het leek goed te blijven plakken.
Ik vond het eindresultaat zo leuk! Het zag er echt fluffy uit en voelde lekker zacht aan. Wat een grappig effect. Er kleeft wel een groot nadeel aan: het is totaal onpraktisch. Op alles wat ik oppakte of vasthield, liet ik vezels achter. Ook als je er even aan voelt, heb je meteen vezels aan je zitten. Daar bleef het niet bij, want al had ik voorzorgsmaatregelen genomen en een groot deel van mijn bureau bedekt met tissues, alsnog lag alles er vol mee! De vezels zijn zo mini dat ze overal naartoe zweven, blijkbaar.

Met andere woorden: dit fluffyspul is heel leuk voor een feestje, concert of ander avondje uit, maar absoluut niet geschikt om in het dagelijks leven op je nagels te hebben. Ik heb het dan ook maar een paar uur op mijn nagels gehad. Toch blijf ik het een erg leuk effect vinden!

'340 Light Blue' van Kiko kocht ik in een Kiko-winkel. Het lichtblauwe fluffyspul van Pink Tease komt van Big Bazar.

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuk resultaat zeg! Ziet er inderdaad heel fluffy uit! Jammer dat het na die tijd overal ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Dat was zeker jammer, maar ik heb daardoor in ieder geval m'n bureau weer eens afgestoft, haha.

   Verwijderen
 2. Wauw, dat ziet er echt leuk uit! Jammer dat het in de praktijk niet zo handig bleek te zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet het er super leuk uit! Dit ga ik ook een keertje proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Het is heel makkelijk om aan te brengen, dus dat komt vast goed :)

   Verwijderen
 4. Niet iets wat ik zelf snel zou dragen, maar het heeft wel echt een grappig fluffy effect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet ervan houden inderdaad, al is het ook niet erg draagbaar als je het eenmaal op hebt :P

   Verwijderen
 5. De kleur doet me aan koekiemonster denken. Jammer dat ze niet praktisch zijn, want dit effect is echt heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu je het zegt, het heeft zeker wel wat weg van Koekiemonster, haha! Dat vond ik inderdaad ook jammer.

   Verwijderen