maandag 6 juni 2016

NagellakHerinnering: Zwartwitnagels voor fotoshoot

Vandaag laat ik je weer eens een NagellakHerinnering zien. Ik neem je mee naar begin maart 2015, toen ik voor een professionele fotoshoot zwartwitnagels maakte. Ben je benieuwd hoe dit ging en wat het eindresultaat van de shoot was, lees dan snel verder!

Ik ben geen model en bevind me dus over het algemeen niet in het wereldje van mooie make-up en prachtige foto's. Des te leuker vond ik het toen een goede vriendin, José, mij vroeg of ik een professionele fotoshoot wilde doen. Zij doet namelijk de grimeursopleiding, waarvoor ze allerlei creatieve uitspattingen op gezichten en lichamen maakt. Een docent had geregeld dat zo'n creatie deze keer in een echte fotostudio professioneel vastgelegd zou worden. Dat leek me natuurlijk erg leuk om een keer te doen!

Het thema van haar creatie werd racisme, met als idee dat we van binnen allemaal hetzelfde zijn. Het moest net gaan lijken of er onder mijn blanke huid een bruine huid verscholen zat. Ik stond te popelen om hier passende nagels bij te maken. Ik koos voor, hoe kon het ook anders, zwart en wit.De keuze viel op 'Snow Me White' van Sinful Colors, '39 Black To The Routes' van Catrice en '22 Black Dress And White Tie' van Essence. Ik maakte mijn nagels om en om zwart en wit. Op de zwarte nagels wilde ik witte glitters doen en op de witte nagels zwarte. Helaas had ik geen nagellak met apart zwarte en witte glitters. Vandaar dat ik deze dalmatiërlak van Essence erbij pakte, waar zwarte én witte glitters in zitten. Mijn theorie was dat de zwarte glitters wel zouden wegvallen op de zwarte lak en de witte op de witte, waardoor ik toch het effect zou krijgen dat ik voor ogen had.Gelukkig bleek die theorie in de praktijk waar te zijn! De glitters met dezelfde kleur als de lak vielen helemaal weg. Ik vond het er heel speels uitzien, die mix van zwart en wit. Ook zaten er kleine zilveren glitters in de glitterlak, die het geheel wat opfleurden. Deze combinatie had, net als de make-up, het idee van zwart en wit die als een eenheid samenleven.

Van het aanbrengen weet ik nog dat ik de witte lak van Sinful Colors wat aan de dikke kant vond, waardoor deze niet prettig lakte. Toch dekte deze wel prima met twee laagjes. De zwarte nagellak van Catrice was top: fijne substantie en al bij één laag egaal en dekkend. De lak met zwartwitte glitters bracht ik deppend aan, zodat de glitters zich mooi over mijn nagels verdeelden. Ik maakte het af met een laagje topcoat.Dit zijn overigens precies de foto's die ik vorig jaar zo heb gemaakt. Ik wist toen nog niet goed hoe ik mijn nagels het best en mooist op de foto kon krijgen. Vandaar dat de fotokwaliteit iets minder is dan normaal.Terug naar de fotoshoot. In alle vroegte vertrokken we naar Studio34x in Almere, waar het spektakel zou gaan plaatsvinden. Toen we er eenmaal waren, keek ik mijn ogen uit: het zag er precies zo uit als je op tv altijd ziet. Grote witte achtergronden, studiolampen en heen en weer wandelende fotografen vormden het beeld. Een stukje verder was een lange tafel waar ieder model werd opgemaakt. José en ik zaten in de hoek en konden alles van een afstandje bekijken.


Foto: Wiranda Lund

Toen ik eenmaal voorzien was van een flinke laag make-up, was het tijd voor de shoot. Er waren drie fotografen die ieder op hun eigen manier een aantal foto's zouden schieten. Ik laat je hier de twee mooiste zien.


Foto: Wiranda Lund

Dit is mijn favoriete foto. De sfeer ervan en de achtergrond vind ik heel passend. Al dacht ik eerst even: wat moet ik nou met die hoop veren op mijn schouder?! De fotograaf van deze foto vond ik het fijnst: ze stelde me op mijn gemak en gaf goede aanwijzingen. Het is namelijk heel wat als je ineens in zo'n studio staat, waar allerlei lampen en een enorme spiegelreflexcamera op je gericht zijn.


Foto: Kimberly de Romijn

Ook deze foto vind ik erg mooi. Het is een hele andere belichting en achtergrond dan de vorige. Dat ik hier opzij in de verte kijk, vind ik een mooi effect geven. Zoals je ziet, kwamen mijn nagels uiteindelijk niet op de foto. Achteraf was mijn creatie misschien ook niet de beste combi met mijn make-up en wat ik aan kreeg. Van tevoren was dat moeilijk in te schatten, omdat ik niet precies wist hoe ik eruit zou komen te zien.

Nog even een kanttekening bij deze foto's: ook ik heb geen perfect gladde huid zonder oneffenheden, al lijkt dat hier wel zo. Een kilo make-up en photoshop zorgden in dit geval voor wonderen. Dat hoort natuurlijk een beetje bij dat wereldje, maar toch vind ik het jammer dat zelfs een klein oneffenheidje niet zichtbaar mag zijn. 

Achteraf vond ik het een interessante en leuke ervaring. Het was gaaf om te zien hoe zo'n shoot van A tot Z in zijn werk gaat en hoe iedereen om me heen prachtig werd opgemaakt. Al weet ik nu wel zeker dat de modellenwereld niets voor mij is. Je bent namelijk echt een pop zonder stem: de een bepaalt hoe je eruit ziet en de ander bepaalt hoe je kijkt en op de foto moet. Ik hou er toch het meest van om zelf ook iets te zeggen te hebben!

Vind je het leuk om dit soort make-upcreaties te zien, kijk dan eens op de facebookpagina van José.

'Snow Me White' van Sinful Colors kocht ik bij Kruidvat. Helaas verkoopt deze winkel dit merk inmiddels niet meer. '39 Black To The Routes' van Catrice en '22 Black Dress And White Tie' van Essence komen ook van Kruidvat.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke en mooie zwart/wit nagels en het resultaat van de shoot vind ik ook erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je wel :) Ik was zelf ook onder de indruk van hoe de foto's geworden waren!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Gaaf gedaan he! Al blijft het gek om mezelf zo terug te zien, haha.

   Verwijderen