maandag 13 juni 2016

Vlindernagels met water decals

Deze week ging ik voor het eerst aan de slag met water decals. Hoe dat ging met mijn gepruts en hoe ik tot het eindresultaat kwam, laat ik je vandaag zien!

Door het mooie weer kreeg ik zin in een zomerse combinatie. Persoonlijk vind ik pastelkleuren en geel perfect bij zonnige dagen passen. Daarom koos ik voor een combinatie van die twee: een pastelgele lak van Essence.


Het is een lak uit de 'Colour & Care'-lijn, met de naam '04 Lean On Me'. Volgens Essence bevat de lak natuurlijke ingrediënten en maakt het je nagels steviger. Ik was heel benieuwd hoe dat uit zou pakken.


Bij het eerste laagje was de lak niet dekkend, maar ook niet heel sheer. De substantie was prettig: niet te dik en niet te dun, waardoor er goed mee te werken viel. Ook de platte, rond afgesneden kwast vond ik fijn lakken.


Wat was ik blij, want na twee lagen was '04 Lean On Me' al dekkend! Lichte kleuren en vooral geel hebben normaal zeker drie lagen nodig. Ik heb zelfs geen enkele andere gele lak die met maar twee laagjes dekkend is. Top dus! De lak wilde alleen niet egaal worden, maar goed, dat is met een laagje topcoat zo opgelost.

Iets anders opvallends vond ik de geur. Er zit een zoete geur aan die je helemaal niet met nagellak associeert. Het lijkt net een soort parfum. Ik vermoedde dat dat weleens de natuurlijke ingrediënten konden zijn, of zou Essence er parfum ingestopt hebben? Van de ingrediëntenlijst werd ik als leek niet veel wijzer; ik zag vooral een onuitspreekbare letterbrij. Met andere woorden: wie het weet, mag het zeggen, haha.


Uiteraard wilde ik mijn nagels nog met iets vrolijks versieren. Ik vond bovenstaande vlinders daar wel erg leuk voor. Dit is een velletje water decals dat gratis bij een bestelling van een webshop zat. Water decals zijn een soort stickers, maar het aanbrengen gaat net iets anders.

Nadat ik me op internet had verdiept in hoe je ze aan moet brengen en het zelf een keer had uitgeprobeerd op een nagelwiel (vandaar het uitgeknipte hoekje op de foto), durfde ik het aan om ze op mijn nagels te doen. Het was iets heel nieuws voor mij, want ik gebruik altijd normale stickers. 


Als eerste knipte ik alle figuurtjes uit. Er zit een laagje doorzichtig folie overheen, die je er daarna afhaalt. Vervolgens leg je ze een voor een in een klein bakje met water. 

Bij deze eerste stappen liep ik meteen te prutsen. Ik vergat namelijk al bij het eerste plaatje om de doorzichtige folie eraf te halen. Valt nog wel te redden, dacht ik, maar dat was dus niet zo, haha. Je krijgt het plaatje dan namelijk met geen mogelijkheid meer van de folie af! Bovendien gebruikte ik eerst een drinkbeker met water, maar je raadt het al: het plaatje zonk naar de bodem. Ik kreeg 'm er niet meer uit met een pincet. Dat lukte pas nadat ik het water eruit had laten lopen. Een klein, ondiep bakje bleek een stuk beter idee.


Nadat het plaatje ongeveer 10 seconden in het water heeft gelegen, vis je 'm er weer uit. Als je dan voorzichtig met het plaatje schuift, laat het los van het karton waar het aan geplakt zit. Het handigst is om dit met een pincet te doen. Wat je dan overhoudt, is een flinterdun plaatje dat je zo op je nagel kunt plaatsen. Ik heb nog nooit zulke dunne stickers gezien!

Ook bij deze laatste stappen ging het bij mij een paar keer mis. Zo gebeurde het me dat één vlinder zo ging opkrullen toen ik 'm vast had met het pincet, dat het echt niet meer lukte om 'm netjes op mijn nagel te krijgen. Daarnaast was een andere vlinder zo vervelend om zich dubbel te vouwen toen ie al op mijn nagel zat! Noooo! Gelukkig kreeg ik dat weer goed toen ik 'm nogmaals vochtig maakte. Ik weet niet precies waardoor dit kwam, misschien waren ze nog te nat toen ik ze wilde aanbrengen?


Dit was het eerste resultaat, nog zonder topcoat. Wat me opviel, was dat er helemaal geen randen van de decals zichtbaar waren. Doordat de plaatjes zo flinterdun zijn, vallen die helemaal weg in de lak. Dat is toch wel een groot voordeel ten opzichte van normale stickers, waarbij je altijd wel een beetje randjes blijft zien. Ook waren de kleuren van de vlinders heel mooi en helder. Tot slot bracht ik nog een laagje topcoat aan.
Zo is het uiteindelijk geworden. Ik heb blauwe en oranje vlinders afgewisseld en de vlinders van opzij liet ik naar elkaar kijken. Ik vind het effect zo leuk en de plaatjes zo mooi! Lekker vrolijk, daar hou ik van. Ondanks al mijn gepruts, heb ik uiteindelijk toch op iedere nagel een gladde vlinder weten te krijgen. Al was het maar goed dat er niet precies tien decals op het velletje zaten, want dan had ik een klein probleem gehad.

Ik draag deze creatie nu vier dagen. Alles zit er nog perfect op; er is zelfs geen tipwear. Ik ben dus helemaal tevreden!

'04 Lean On Me' uit de 'Colour & Care'-lijn van Essence is te koop bij Kruidvat. De water decals zaten gratis bij een internetbestelling.

8 opmerkingen:

 1. Leuk, Leuk, Leuk! Lekker vrolijk en zomers. Het zijn echte Diana nagels geworden:) liefs Rii

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige decals! Heel mooi op dat zacht gele lakje. Goeie combi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :D Was zelf ook erg blij met het resultaat!

   Verwijderen
 3. Wat een super lieve decals. Het resultaat is erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De vlinders zijn heel mooi. Ik ben ook dol decals. En ik doe hetzelfde als jij hebt gedaan als er een vervelend is. Ik maak ze ook nat en ook mijn nagel en dan gaat het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie tip om ook je nagel nat te maken als je ze aanbrengt! Dat ga ik de volgende keer ook eens doen :)

   Verwijderen