maandag 21 november 2016

Herfstige glittercombinatie

Ik blijf nog even in herfstsferen! Deze keer doe ik dat met glitters. Ik laat je zien welke prachtige lakken ik gebruikte en hoe dat uitpakte.Als basis koos ik voor twee ultieme herfstkleuren. De roodpaarse lak van Essence komt uit de nieuwste limited edition 'Midnight Masquerade' en draagt de naam '04 The Walking Red'. De oranjebruine lak van Essie komt uit de herfstcollectie 2016 en heet 'Playing Koi'.


Op mijn duim en ringvinger belandde 'Playing Koi' en op de andere nagels '04 The Walking Red'. Bij het eerste laagje waren ze beide nog wat sheer. De substanties waren erg fijn om mee te lakken; ze vloeiden mooi uit over de nagel.


Het tweede laagje zorgde bij beide lakken voor een intense kleur. Normaal hou ik niet zo van een matte finish, maar bij de roodpaarse tint vind ik het toch wel wat hebben! Vooral omdat er nog een heel subtiel glansje in zit. Ik heb eigenlijk niets aan te merken op de kwaliteit: alle twee droogden ze egaal en snel en ook met de kwasten kon ik goed overweg.


Tijd voor de glitters! Ik wist al meteen dat ik iets met flakies wilde. Als je je hand beweegt, veranderen die namelijk net zo van kleur als herfstbladeren. De keuze viel op een prachtige lak van Nfu-Oh, '58'. De flakies daarvan zijn heel herfstig met hun rode, bruine, gouden, groene en gele glans. Ook een lak met gouden glitterstukjes mocht niet ontbreken, vond ik. Dat werd '01 I ♥ My Golden Pumps' uit de 'Merry Berry'-collectie van Essence.


De flesjes van Nfu-Oh zijn veruit de mooiste die ik in mijn collectie heb. Ze hebben de vorm van een jurk en bevatten gave details, zoals bloemen, een strik en een korsetsluiting. Daardoor zien ze er van alle kanten prachtig uit!

De lak zelf bevat een dunne, recht afgesneden kwast die veel flakies meeneemt. Ik moest dus oppassen dat ik geen te dikke laag flakies op mijn nagels kreeg. Bij de gouden glitterlak van Essence was het juist omgekeerd: die bevat naar verhouding te weinig glitters, waardoor je heel erg moet deppen voor er wat glitters op je nagels komen. Het was daardoor best een uitdaging om alles mooi te krijgen. Toen ik eenmaal tevreden was, bracht ik nog een laagje topcoat aan.
Ik vond de combinatie heel geslaagd! Het schreeuwt herfst, precies zoals ik in mijn hoofd had. Het enige nadeel is dat flakies wat moeilijk op foto's vast te leggen zijn. In het echt leken ze steeds een andere kleur te hebben, afhankelijk van hoe je ernaar keek. Ik kon ernaar blijven kijken! Ik heb ze bovendien probleemloos gedragen; zelfs na een week was er geen tipwear te zien. Top dus!

'04 The Walking Red' uit de 'Midnight Masquerade'-collectie en '01 I ♥ My Golden Pumps' uit de 'Merry Berry'-collectie van Essence kocht ik bij Kruidvat. Ook 'Playing Koi' van Essie scoorde ik daar. '58' van Nfu-Oh kocht ik bij de webshop van dat merk.

6 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kleuren en nog met glitters ook...helemaal mijn ding :) Je nagels zien er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig, meer kan ik er niet over zeggen. Die flakies geven zo'n gaaf effect.

    BeantwoordenVerwijderen