maandag 14 november 2016

Mislukt! Herfstnagels

Na het fiasco met de vinyls van vorige week ging het wéér mis. Ik wilde herfstnagels maken, maar dat liep uit op een ramp. Vandaag laat ik je zien hoe dat ging en hoe ik het oploste, waardoor ik toch eindigde met mooie herfstnagels!

Als een creatie mislukt, wat doe je dan? Haal je het snel van je nagels af en hou je het verborgen, of laat je het toch zien? Ik heb besloten om voor dat laatste te gaan, omdat het nu eenmaal niet altijd goed gaat en ook dat bij nail art hoort. Daarom heb ik deze rubriek, 'Mislukt!', in het leven geroepen. Laten we beginnen!


Omdat de herfst nu in volle gang is, leek het me leuk om een herfstige creatie te maken. Als basis gebruikte ik '03 Take Me To The Clouds' uit de 'Me & My Umbrella'-collectie van Essence. Dat is een grijsgroene kleur die helemaal bij de herfst past.


Bij het eerste laagje was de lak al bijna dekkend, waar ik heel blij van werd. Zoals je kunt zien is het een matte lak. Een nadeel daarvan is dat iedere oneffenheid in je nagel of in de lak duidelijk zichtbaar blijft. Ik vreesde daarom dat ik 'm niet egaal op mijn nagels zou kunnen krijgen.


Gelukkig kreeg ik '03 Take Me To The Clouds' bij het tweede laagje redelijk egaal. Ook dekte de lak toen volledig. De substantie was heel prettig om mee te lakken en de kwast waaierde mooi uit over de nagel. Een voordeel van matte nagellak is dat die snel droogt, zo ook deze. Ik kon dus al snel verder met de nail art.


Ik ging aan de slag met de nail stencils (sjablonen) die ook uit de 'Me & My Umbrella'-collectie komen. Al sinds ik ze kocht, stond ik te popelen om ze te gebruiken. Het zijn zulke leuke herfstplaatjes! Ik koos het parapluutje, de wolk waar regen uit valt, de regendruppels (linksboven in de hoek) en het herfstblaadje.


Ik haalde mijn halve collectie overhoop om de perfecte kleuren te vinden. Uiteindelijk kwam ik uit op (van links naar rechts) '01 Crazy Autumn Love' (bovenkant van de paraplu), '002 Stamp Me! Black' (steel van de paraplu), '02 Step Into The Grey Zone' (regenwolk), '07 Winter Wonderland' (regendruppels), allemaal van Essence, en 'Playing Koi' van Essie voor het herfstblaadje.


Vanaf dit punt begon het mis te gaan. Ik plakte het eerste sjabloon op mijn duim en verrek, het leek wel of het niet plakte. Ik drukte en drukte, maar het bleef loslaten. Op de foto kun je goed zien dat het stukje bij de steel van de paraplu niet plakt. Aan de rechterkant trekt het hele sjabloon alweer recht. Toch was ik eigenwijs en ging ik gewoon door...


... met dit als het rampzalige gevolg. Neeeee! De druppels liepen allemaal in elkaar over en de steel van de paraplu werd tot twee keer toe een grote vlek. Op de foto zie je dat ik 'm nog geprobeerd heb te redden, wat jammerlijk is mislukt. Het enige plaatje dat enigszins meewerkte, was het herfstblaadje.

Wat valt me dit tegen van Essence, want ik heb vaker sjablonen van ze gehad en die deden het altijd prima. Deze plakken echt niet en zijn bovendien van een vreemd soort stug plastic gemaakt, waardoor ze amper mee willen buigen met je nagel. Kortom: deze rotzooi kreeg een enkeltje prullenbak.


Wat nu? Ik had geen zin om mijn nagels opnieuw te lakken, dus heb ik met een correctiepen heel voorzichtig alleen de figuurtjes proberen weg te halen. Daarna zag het eruit zoals hierboven. Ik deed er nog een laagje lak overheen en het zag er weer prima uit.


Ineens bedacht ik me dat er tussen mijn Halloween water decals ook wat herfstbladeren zaten. Bingo! Ik knipte ze uit, deed ze even in een bakje water en bracht ze aan met een pincet. Ik sloot af met een laagje topcoat.Zo had ik toch nog mooie herfstnagels! De grijsgroene basiskleur zorgde ervoor dat de bladeren mooi naar voren kwamen. Ik was er helemaal blij mee! Het heeft bovendien een week zonder chips op mijn nagels gezeten.

Tot slot nog even iets anders. Twee weken geleden was ik bij een hele leuke meeting met Cindy, Imke en Malinka van de Challenge of the Month. Wat was het gezellig om andere nagellakliefhebbers te ontmoeten! Ben je nieuwsgierig naar hoe onze dag eruit zag? Lees dan het fotoverslag van Imke en het fotoverslag van Cindy.

Cindy maakte de foto's, waarvan Malinka deze collage gemaakt heeft.
Zowel de lakken en sjablonen van Essence als 'Playing Koi' van Essie kocht ik bij Kruidvat. De water decals komen van AliExpress.

8 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat die sjablonen van Essence niet werkte. Je hebt er toch nog iets moois van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen zeg dat je idee met de sjablonen niet goed lukte! Maar het resultaat is toch nog heel mooi geworden met de herfstblaadjes! En wat leuk dat de meeting zo'n succes was :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Romy! Ik was heel blij dat ik er toch nog iets van kon maken. De meeting was zeker een succes :)

   Verwijderen
 3. Frustrerend he?! Zo jammer! Maar, je tweede creatie vind ik eigenlijk ook veel mooier :-D Goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je deze rubriek hebt bedacht. Ik heb ook al zo vaak gehad dat het niet ging zoals ik wilde. En ik vind het erg leuk dat je laat zien hoe je een foutje op kunt lossen en er alsnog een geweldige nail art van kan maken. De foto in de zon is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Imke! Bij iedereen mislukt een nailart weleens toch? We hadden zulke mooie paddestoelen in de tuin dat ik het niet kon laten om er een nagelfoto bij te maken :) Bedankt voor je leuke reactie!

   Verwijderen