maandag 7 november 2016

Challenge of the Month: Multicolor

Welkom bij een nieuwe Challenge of the Month! Deze keer mochten we losgaan met kleur, want het thema was multicolor. Ben je benieuwd naar de acht vrolijke nail arts, lees dan snel verder!

Ik hoefde niet lang na te denken over wat ik zou maken voor deze challenge. Ik had namelijk nog vinyls van AliExpress liggen die me perfect geschikt leken.


Het zijn een soort windmolens. Het printje doet me ook denken aan zo'n grote lolly. Mijn idee was om iedere baan een andere kleur van de regenboog te geven, zodat het echt multicolor zou worden.


Dit zijn de lakken die ik heb gebruikt. Ik werd er al vrolijk van om de potjes naast elkaar op mijn bureau te zien staan! Van links naar rechts zie je 'White Out' van Sally Hansen (wit), '5 Apples Tall' van OPI (rood), 'Orangeade' van H&M (oranje), 'My Twin Mimmy' (geel), 'Front Lawn' (groen), 'My Pal Joey' (blauw), 'Bouquet Of Violets' (paars) en 'I Don't Speak Meek' (glitterlak). De laatste vijf zijn allemaal van OPI. Ik was blij verrast toen ik ontdekte dat ik zoveel mooie basiskleuren van OPI in mijn collectie heb. Nu alleen nog een oranje scoren, haha.


Als eerste lakte ik drie laagjes 'White Out'. Het is inmiddels geen geheim meer dat dit mijn favoriete witte lak is.


Het eerste obstakel kwam tevoorschijn toen ik de vinyls open maakte. Er zaten namelijk maar negen vinyls op het vel. Hebben ze in China soms maar negen vingers?! Nou, goed, ik ga er gewoon eentje hergebruiken, zo dacht ik.


Vol goede moed plakte ik het eerste sjabloon op mijn nagel. Ik had de zes potjes lak alvast open gedraaid, zodat ik vlot kon werken. Met de zijkant van de kwast kleurde ik baan voor baan. Daarna trok ik de vinyl voorzichtig van mijn nagel.

Maar nondeju, wat waren die dingen een absolute ramp om mee te werken! Ze kwamen amper los van het vel en waren tegelijk heel kwetsbaar, wat natuurlijk een erg slechte combinatie is. Sommige waren dus al doormidden voor ze op een nagel belandden. Als ze dat wel haalden, ging het ook daar mis: er bleven stukjes sticker achter bij het lostrekken en op sommige plekken leek de lak er juist onderdoor te lopen (terwijl ik ze echt overal goed aandrukte). Wat een gepruts.

Het resultaat was daardoor niet wat ik gehoopt had. Om de boel nog wat op te vijzelen, bracht ik een laagje 'I Don't Speak Meek' van OPI aan; een lak met glitters die heel toepasselijk in alle kleuren schitteren. Ik sloot af met een laagje topcoat.
Oh wat baal ik er toch van dat het niet strak is geworden! Het had zo mooi kunnen zijn... Maar ik moet zeggen: als je van een afstandje kijkt, ziet het er nog best leuk en vrolijk uit.

Genoeg over mij, op naar de andere kleurrijke nail arts!

Cindy van BrilliantNails

Imke van iOnTrend

Malinka van Nails by Malinka

Ilse van InfNails

Kim van Kimcarolina

Norma van Funky G Nails


Welke is jouw favoriet?

'White Out' van Sally Hansen scoorde ik ooit bij Action. '5 Apples Tall', 'My Twin Mimmy' en 'My Pal Joey' uit de Hello Kitty collectie van OPI komen van eBay. 'Front Lawn', 'Bouquet Of Violets' en 'I Don't Speak Meek' van OPI kocht ik bij Big Bazar. 'Orangeade' van H&M komt van H&M. De vinyls kocht ik op AliExpress.

14 opmerkingen:

 1. Wat frustrerend zeg dat gepriegel! Maar het is niet te zien hoor dat het zo tegenzat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat de vinyls niet mee wilden werken. Vind het resultaat wel heel mooi geworden hoor! Is niet te zien dat het niet goed werkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad frustrerend, haha. Dank je wel Ilse!

   Verwijderen
 3. Gaaf die van jouw lijkt wel een lolly! Ik vind die van Iontrend, Cindy en malinka ook erg mooi. Leuk thema is dit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar deed het mij ook aan denken! Het is zeker een thema om vrolijk van te worden :)

   Verwijderen
 4. Jammer dat het zo'n gedoe was, maar ik vind het resultaat wel echt heel leuk geworden! Wat een gaaf effect en leuke kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Romy :) Ik ben zelf ook fan van deze kleurencombinatie!

   Verwijderen
 5. Doet me denken aan swirl snoep. Stickers ala deze laat ik bewust liggen om het gepriegel te voorkomen. T is dat je t zzegr want t is een mooie nailart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Heel verstandig dat je ze links laat liggen; ik gooi ze nu ook een tijdje in de hoek, haha.

   Verwijderen
 6. Ik vind het net snoepjes. En hoe kun je nu zeggen dat t niet gelukt is? Het is echt heel erg gaaf en kleurrijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Imke :) Nou, omdat de banen niet strak zijn. Dat is iets waar ik me echt groen en geel aan kan ergeren, maar misschien ben ik daar wat te perfectionistisch in.

   Verwijderen
 7. Krijg trek in snoep door deze art. Zijn echt leuk geworden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Norma! Ze zien er inderdaad snoepig uit :)

   Verwijderen