maandag 6 februari 2017

Challenge of the Month: Hobby en inspiratie

De challenge van deze maand staat in het teken van hobby en inspiratie. Een heel breed thema waar ieder van ons haar eigen draai aan heeft gegeven. Ben je benieuwd naar de diverse nail arts? Lees dan snel verder!

Met mijn nail art ben ik gegaan voor hobby. Ik koos voor - hoe kan het ook anders? - een combinatie van nagellak en schrijven. Om dat uit te beelden heb ik drie verschillende technieken toegepast.


De lakjes die ik heb gebruikt zijn de Colour Brightening Basecoat van Catrice in '01 On Top Of The Alpes', '29 Mint & Cream' uit de 'Show Your Feet'-lijn van Essence en '001 Stamp Me! White', ook van Essence.


De witte lak van Catrice gebruikte ik als basecoat en als witte lak. Het is een fijne lak die snel droogt en goed dekt. Van de groene '29 Mint & Cream' belandden er twee laagjes op mijn middelvinger. Ook dit was een prima lak, al kwam er wel een behoorlijke stank vanaf.


Om schrijven uit te beelden, besloot ik krantennagels te maken op mijn duim en ringvinger. Ik knipte vier stukjes krant uit die net wat groter waren dan de nagels. Je kunt de krantenletters op je nagels krijgen door ze vochtig te maken met alcohol en het stukje krant vervolgens een paar seconden op je nagel te drukken. Ik had geen alcohol in huis, dus gebruikte ik deodorant. Dat werkte heel goed! Al hing er daarna in het hele huis een half uur lang een sterke deogeur, haha.

Om nagellak uit te beelden, gebruikte ik water decals met nagellakpotjes. Deze deed ik op mijn wijsvinger en pink. Ik knipte ze uit, weekte ze ongeveer tien seconden in een bakje water en bracht ze aan met een pincet. Ook dit verliep soepel.


Omdat nagellak en schrijven twee dingen zijn die vrij ver uit elkaar liggen, wilde ik ook een plaatje dat ze zou verbinden. Nagellak breng je over het algemeen aan op je vingernagels en schrijven (of typen) doe je met de hand, dus werd het een handje. Ik had een ponsje met een hand en ponste het figuurtje uit in een stukje schilderstape. Daarna plakte ik het sjabloon van schilderstape op mijn nagels en kleurde het in met de witte stempellak van Essence. Hier en daar moest ik het figuurtje nog wat bijwerken, wat uiteindelijk zorgde voor een mooi resultaat.
Ik was erg blij met deze nail art! Ik vind 'm veelzijdig, maar niet te druk. Deze combinatie past helemaal bij mij. Ik heb 'm met veel plezier negen dagen gedragen en er veel leuke reacties op gehad.

Op naar de andere nail arts!

Cindy van BrilliantNails: motors

Imke van iOnTrend: YouTube

Malinka van Nails by Malinka: Formule 1

Ilse van InfNails: dieren

Kim van Kimcarolina: dansen

Mandy van Mandy's Nail, Shop en DIY Blog: nagellak

Welke is jouw favoriet?

De Colour Brightening Base Coat in '01 On Top Of The Alpes' van Catrice scoorde ik bij Prijsmepper. '29 Mint & Cream' uit de 'Show Your Feet'-lijn van Essence kocht ik ooit in Duitsland. '001 Stamp Me! White' van Essence komt van Kruidvat. Het ponsje is van Action en de water decals zijn van AliExpress.

12 opmerkingen:

 1. Wat een hoop verschillende technieken heb je gebruikt!! Deo i.p.v. alcohol zou ik nooit op komen! Ik vind ze echt heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Malinka! Ik vond het een hele handige oplossing, aangezien deo ook voor een groot deel uit alcohol bestaat :)

   Verwijderen
 2. Gave nailart en heel creatief geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee en echt heel mooi uitgewerkt! Vooral de nagels met kranten/tekstopdruk vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Romy! Ik was ook verbaasd hoe goed de krantennagels gelukt waren :)

   Verwijderen
 4. Wat zijn je nagels weer onwijs gaaf geworden! Helemaal jou! liefs rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ri! Wat lief dat je een reactie achterlaat :)

   Verwijderen
 5. Mooi hoor jouw nailart! Leuk dat je zoveel verschillende technieken hebt gebruikt, vind dat handje en de nagellakjes heel schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Ilse :) Vind het zelf ook een geslaagde combinatie!

   Verwijderen
 6. Gave nail art. Bijna tijd voor de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen