maandag 20 februari 2017

Groene glitternagels

Wat doe je als je geen tijd hebt voor een nail art? Ik kies er dan meestal voor om een aantal lakjes te combineren, zodat ik toch met vrolijke nagels rondloop. Dat is precies wat ik ook deed bij deze groene glitternagels!


Mijn oorspronkelijke idee was om deze drie glitterlakken van Kiko te combineren. Je ziet hier de mintgroene '298 Turquoise Microglitter', de glinsterende '531 Pearly Green Butterfly' en de goudgroene '533 Pearly Golden Green'. Stuk voor stuk prachtige lakken!


Bij het eerste laagje merkte ik meteen dat ik een verkeerde inschatting had gemaakt. De lichtste tint, op mijn wijsvinger en pink, gaf zo weinig dekking dat dat blijkbaar een topcoat was. Jammer dat Kiko niet wat duidelijker op de potjes zet of het om een normale glitterlak of om een glittertopcoat gaat. Bij de andere twee had ik er wel vertrouwen in dat ze zouden dekken.


Ik verving '298 Turquoise Microglitter' door een groene crèmelak uit de 'Quick Dry'-lijn van Kiko. Deze draagt de naam '836 Lawn Green'.


Dat ging qua dekking een heel stuk beter! Eigenlijk was deze al met één laag dekkend, maar ik bracht toch een tweede laagje aan omdat de glitterlak eronder nog een beetje doorscheen. Alle drie de lakjes waren van goede kwaliteit: sneldrogend, brachten egaal aan en met een glanzende finish. 

De goudgroene kleur op mijn duim en ringvinger had uiteindelijk drie laagjes nodig voor een mooie dekking; die op mijn middelvinger maar liefst zes! Waarschijnlijk komt die laatste ook beter uit de verf als glittertopcoat. Tot slot bracht ik een laagje topcoat aan.
Wat was ik blij met het resultaat! Ik ben gek op groen en glitters, dus een combinatie daarvan is helemaal goed voor mij. Als ik moest kiezen, dan vind ik '533 Pearly Golden Green', op mijn duim en ringvinger, het mooist. De glinstering daarvan is echt prachtig.

Ik moet wel zeggen dat ik ervan baal dat ik de laatste tijd, tussen al het klussen en werken door, geen tijd kan vinden om nail arts te maken. Het goede nieuws is dat deze drukke tijd er bijna op zit, want over minder dan twee weken gaan we verhuizen! Wat verheug ik me erop dat ik dan eindelijk weer tijd heb voor nail arts!

'298 Turquoise Microglitter', '531 Pearly Green Butterfly', '533 Pearly Golden Green' en '836 Lawn Green' van Kiko kocht ik allemaal bij een Kik0-winkel.

4 opmerkingen:

 1. Ook zonder dat je er een nail art van maakt, vind ik je ideeën al superleuk en creatief! Ik zou er nooit op gekomen zijn om verschillende kleuren groen te combineren en heb sowieso niet eens groene nagellak, maar dit staat echt onwijs leuk! Prachtige creatie weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, wat een lieve reactie, dank je wel! Ik hoor van veel mensen dat ze groen te opvallend vinden op hun nagels, maar ik draag het maar al te graag :)

   Verwijderen
 2. Heerlijke lakjes zijn het. De middelste heb ik ook. En ik ben benieuwd naar je nieuwe nail arts 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je die ook hebt! Ik vind het erg mooie lakken. Dank je wel :)

   Verwijderen