maandag 13 februari 2017

Zoetsappige Valentijnsnagels

Morgen is het Valentijnsdag. Hoewel ik daar eigenlijk niet van hou, zowel van de dag zelf als van al het rood en roze, besloot ik er toch iets mee te doen. Kijk vandaag mee hoe ik mijlenver uit mijn comfortzone ging met deze Valentijnsnagels!


Als basiskleur koos ik voor de lichtroze '03 Happy Nails'. Deze komt uit de 'Colour & Care'-lijn van Essence. Het is een crèmelak zonder poespas.


Het eerste laagje was oké: niet heel dekkend, maar ook niet heel doorschijnend. Het viel me meteen op dat deze lak een vreemde geur heeft. Het is een zoetige lucht die je niet meteen met nagellak associeert. Op de dop staat dat deze lak met natuurlijke ingrediënten is gemaakt en ik denk dat Essence daarom geprobeerd heeft om er een meer natuurlijke geur aan te geven. Ik heb overigens geen idee of er echt natuurlijke ingrediënten in zitten.


Na drie laagjes was '03 Happy Nails' dekkend. De kwaliteit ervan was prima: het lakte erg prettig en zoals je goed kunt zien, was het resultaat egaal en prachtig glanzend. Daar hou ik van!


Daarna was het tijd voor de ultieme valentijnstopper: '06 Glamour d'Amour' van Rival de Loop Young. Deze glittertopcoat bevat roze en witte hartjes gemengd met gouden en witte glitters. Heel zoetsappig en eerlijk gezegd past dat totaal niet bij mij, haha.

Het potje bleek letterlijk bomvol glitters te zitten. Het voordeel daarvan is dat je niet steeds hoeft te vissen om iets op je kwast te krijgen, maar het nadeel is dat je soms ineens een hele bulk glitters op je nagels hebt. Goed en voorzichtig doseren was dus belangrijk. Met een beetje deppen lieten de glitters zich goed verdelen.


Ik had nog wat valentijnsdecals liggen en vond dit het uitgelezen moment om ze te gebruiken. Ik liet ze even weken in een bakje water en bracht ze aan met een pincet. Helaas werkten ze niet zo goed mee: ze hadden snel de neiging tot omkrullen. Het was dus wel een uitdaging om ze netjes op mijn nagels te krijgen. Als laatste bracht ik een laagje topcoat aan.
Zie mij nou met m'n roze nagels! Dit is zo ver uit m'n comfortzone dat ik 'm niet eens meer in de verte kan zien, haha. Ondanks dat ik eigenlijk totaal niet van roze hou, vond ik het wel erg leuk om voor de afwisseling eens zoiets op mijn nagels te hebben. Het past goed bij Valentijnsdag en daar ging het om. Al riep het ook in mijn omgeving gemengde reacties op: "Hè, dat is veel te meisjesachtig voor jou!"

'03 Happy Nails' uit de 'Colour & Care'-lijn van Essence scoorde ik vorige week in de sale bij Kruidvat. '06 Glamour d'Amour' van Rival de Loop Young kocht ik afgelopen zomer bij Rossmann, een Duitse drogist. De water decals komen van AliExpress.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke nailart. Erg zoetsappig inderdaad maar daar hou ik wel van haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het heel leuk. Roze staat je goed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Imke! Al ben ik zelf nog steeds niet helemaal weg van roze, haha.

   Verwijderen