maandag 27 februari 2017

Sprookjesachtige glittercombinatie

Ja, daar ben ik weer met m'n glitters! Het was de bedoeling dat dit een winterse combinatie zou worden, maar het pakte sprookjesachtig uit.


Als basis koos ik voor twee lakken uit de meest recente wintercollectie van Essence, genaamd 'Winter Glow'. Het gaat om de lila '03 Lumos!' en de lichtroze '04 Let It Glow!'. In het flesje hebben ze beide een roze gloed; dat is de 'glow' die Essence bedoelt. Ik was heel benieuwd hoe deze lakken zouden uitpakken op mijn nagels.


Toen ik de flesjes even opendraaide, kreeg ik een sterk vermoeden dat ze slecht zouden dekken. Ze zagen er namelijk erg sheer uit. Daarom begon ik met twee laagjes van de witte 'Colour Brightening Basecoat' van Catrice, met de naam '01 On Top Of The Alpes'. Dit is een fijne basecoat die snel droogt.


Ik bleek gelijk te hebben, want bij het eerste laagje gaven beide lakken maar weinig kleur af. Ik was bang dat ik, zelfs met de witte lak eronder, nog heel wat laagjes nodig zou hebben voor een mooie dekking.


Gelukkig viel het enigszins mee: ik had uiteindelijk van beide lakken drie laagjes nodig voor bovenstaand resultaat. Ze waren ietwat streperig, maar dat vond ik niet storend. De substantie was prettig om mee te werken en met de smalle, recht afgesneden kwast kon ik netjes langs m'n nagelriemen lakken. In de glinstering van het licht kun je mooi de roze gloed van de lakken zien.


Ik wilde een ijzig effect creëren met deze glitterlak, '21 Icy Fairy' uit de 'Effect Nail Polish'-lijn van Essence. Deze glittertopcoat bevat grote en kleine zilveren glitters en microglitters met een paarsblauwe gloed. Ik was heel benieuwd hoe dat eruit zou zien in combinatie met de roze gloed van de winterse lakken.

'21 Icy Fairy' lakte heel prettig. De glitters verdeelden zich als vanzelf over mijn nagels en met het kwastje kon ik heel precies werken. Ook was de lak snel droog. Een budgettopper dus! Als laatste bracht ik een laagje topcoat aan.
Ik dacht dat het er winters en ijzig uit zou komen te zien, maar niets bleek minder waar! Het was eerder lieflijk en sprookjesachtig. Door de combinatie van paars, roze en de blauwroze gloed deed het me erg aan sprookjes denken. Vaak baal ik als een creatie anders uitpakt dan ik in m'n hoofd had, maar deze keer vond ik het geslaagd!

'03 Lumos!' en '04 Let It Glow!' uit de 'Winter Glow'-collectie van Essence kocht ik bij Kruidvat. Ook '21 Icy Fairy' uit de 'Effect Nail Polish'-lijn van Essence komt van Kruidvat, maar is nu helaas uit het assortiment.

6 opmerkingen:

 1. Of het nu winters of sprookjesachtig is, ik vind je nagels er gewoon onwijs mooi uit zien! Helemaal mijn kleurtjes dit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Romy! Ik dacht al dat deze combinatie bij jou in de smaak zou vallen :)

   Verwijderen
 2. Die shimmer in die paarse lak is echt heel mooi. Zonder glitters ook prachtig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WoW die paarse is prachtig. Die ga ik toch halen denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De paarse is ook mijn favoriet als ik tussen deze drie moest kiezen :) Hopelijk heb je 'm nog kunnen scoren!

   Verwijderen