maandag 3 april 2017

Challenge of the Month: Koningsdag

Het is april en dat betekent dat Koningsdag eraan komt! Om alvast in de stemming te komen, maakten we deze maand allemaal een nail art die in het teken staat van Koningsdag. Lees snel verder voor alle koninklijke creaties!


Als basis nam ik natuurlijk een oranje lak: 'Orangeade' van H&M. Dat is een felle oranje die van je nagels knalt. Op mijn duim, wijsvinger en pink deed ik er oranje flakies overheen. Deze zijn van Golden Rose en hebben alleen een nummer, '03'. Ik hou enorm van het effect van flakies. Vanuit iedere hoek lijken ze een andere kleur te hebben en ze hebben een prachtige glinstering.


'Orangeade' was dekkend met twee laagjes en lakte erg prettig. Bovendien was het resultaat zo egaal en glanzend dat het leek alsof er al een topcoat op zat! Het fijne aan de glitterlak was dat de kwast veel flakies oppakte, waardoor ik aan één laagje genoeg had.


Op mijn middel- en ringvinger deed ik figuurtjes. Op de ene kwam een kroontje dat ik lakte met 'Golden Waves' van OPI. Op de andere kwam een tulp die ik inkleurde met rode en groene stempellak van Konad. Om de figuurtjes te maken, gebruikte ik ponsjes.


Ik ponste de plaatjes uit in een stukje schilderstape, plakte het op mijn nagel en kleurde ze in met nagellak. Toen de lak nog nat was, haalde ik de tape voorzichtig los. Nadat ik het even had laten drogen, sloot ik af met een laagje topcoat.
Ik vind de combinatie van flakies en figuurtjes erg leuk geworden! Door het felle oranje kun je er echt niet omheen dat dit een nail art voor Koningsdag is. Wel moet ik toegeven dat ik er moeite mee had om iets echt origineels te bedenken.

Op naar de andere nail arts!

Cindy van BrilliantNails

Imke van iOnTrend

Malinka van Nails by Malinka

Ilse van InfNails

Kim van Kimcarolina

Welke creatie is jouw favoriet?

'Orangeade' van H&M kocht ik in de uitverkoop bij H&M. '03' van Golden Rose scoorde ik jaren geleden online, net als de groene en rode stempellakken van Konad. 'Golden Waves' van OPI komt van Big Bazar. De ponsjes zijn van Action en Wibra.

10 opmerkingen:

 1. Superleuk dat kroontje en tulpje! Wat een mooie creatie en heel toepasselijk voor Koningsdag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo gaaf hoe je dat met de ponsjes hebt gedaan. En flakies blijven gewoon super!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen Malinka, dank je wel :) Inderdaad, flakies vervelen me nooit!

   Verwijderen
 3. Wat leuk zo met die flakies! Origineel hoe je dat figuurtje met sponsjes hebt gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op Koningsdag doe ik zeker een oranje lakje op, maar aan nailart begin ik niet. Veel te veel werk voor 1 dag :) Jij bent er goed in- ik vind je Koningsdagmani erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het is inderdaad best veel werk voor één dag. Bedankt voor je compliment!

   Verwijderen