maandag 24 april 2017

Test: Essence Blossom Dreams glitterpigment

Dé trend in nagellakland van de laatste tijd is glitterpoeder: kleine potjes pigment waarmee je mooie effecten op je nagels kunt creëren. Ik was er al een tijdje benieuwd naar en kon me dan ook niet inhouden toen Essence het deze maand uitbracht. Ik vertel je al mijn ervaringen!


Er zijn twee soorten: een zilverkleurige ('01 Mirror, Mirror On My Nails...') en een wittige met roze shimmer ('01 Rosy Reflections'). Ze zijn onderdeel van de limited edition 'Blossom Dreams' van Essence. De potjes zitten daarom in lieflijke doosjes met bloemetjes.


Voordat ik aan de slag ging met het glitterpoeder, koos ik wat lakjes uit. De witte basecoat van Catrice, genaamd '01 On Top Of The Alpes', leek me geschikt als basis voor het zilverkleurige pigment. De paarse lak van Essie, 'All Access Pass', gebruikte ik als basis voor het witte pigment met roze shimmer.


Van beide lakken bracht ik twee laagjes aan. Ze waren sneldrogend en erg prettig om mee te werken. De lak van Essie droogde bovendien prachtig egaal en glanzend op. Hier hou ik van!


Tijd om aan de slag te gaan met het glitterpoeder! De gebruiksaanwijzing zag er makkelijk uit: lakken, met een wrijvende beweging het pigment aanbrengen en afsluiten met de speciale topcoat. Vol goede moed ging ik van start met de zilveren kleur.


Wat was dat spul een ramp om mee te werken! Werkelijk waar alles zat onder de glitters, terwijl ik alleen mijn wijsvinger in het potje dipte en het over drie nagels uitwreef. Ik had als bescherming vier tissues neergelegd, maar ik had beter de hele kamer met tissues kunnen bedekken. De kast, de stoel, de vloer, de radio, m'n mobiel.... de glitters zaten OVERAL. Zelfs toen ik mijn handen had gewassen om de losse glitters weg te krijgen - en dus dacht dat ze schoon waren - kwamen ze nog aan de handdoek. Op een bepaald punt zat m'n gezicht zelfs onder! Ik heb daar echt een vreselijke hekel aan, want het levert zoveel schoonmaakwerk op.

Verder was het pigment prima. Het zilveren glitterpoeder zorgde echt voor een gaaf spiegeleffect, al kreeg ik het op sommige nagels niet perfect egaal. Ik had ongeveer drie laagjes nodig om het dekkend te krijgen. Het witte pigment met roze shimmer gaf een mooie glans aan 'All Access Pass'. Daarvan bracht ik één laagje aan.


Als laatste bracht ik de speciale waterbased topcoat aan, genaamd '01 Set The Look'. Normaal gebruik je dit soort glitterpigmenten in combinatie met gelnagellak, maar Essence heeft een normale lak ontwikkeld. Hij is wit bij het aanbrengen en droogt transparant op. Ik vond de droogtijd wat lang; het duurde zo'n vijf minuten. De topcoat benadrukte mooi de glans van de glitters.
Ondanks alle strubbelingen vind ik het resultaat heel gaaf geworden. Het pigment geeft echt een prachtig glinsterend effect. Op de foto van mijn duim zie je zelfs de spiegeling van mijn limoenkleurige camera. Toch zal ik dit spul niet snel een tweede keer pakken, omdat het zo enorm veel troep geeft bij het aanbrengen.

'01 Mirror, Mirror On My Nails...', '01 Rosy Reflections' en '01 Set The Look' uit de 'Blossom Dreams'-collectie van Essence kocht ik bij Kruidvat. 'All Access Pass' van Essie kocht ik een paar weken geleden tijdens het 'I Love Beauty'-evenement. '01 On Top Of The Alpes', de Colour Brightening Basecoat van Catrice, scoorde ik bij Prijsmepper.

2 opmerkingen:

  1. Het resultaat is echt prachtig! Glitter, daar houd ik altijd wel van :) Maar het aanbrengen klinkt inderdaad als een groot drama! Wat een gedoe. Ik denk dat ik me dan maar niet aan het glitterpoeder ga wagen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, je hebt helemaal gelijk! Ik zou het alleen nog eens doen als het in een afgesloten ruimte kan die ik daarna niet hoef op te ruimen :P Bedankt voor je reactie :)

      Verwijderen