maandag 20 november 2017

Porseleinen nagels

Je kent vast wel de typische versiersels van porseleinen serviesgoed. Ik besloot eens gek te doen en mijn nagels een porseleinlook te geven. Ben je benieuwd hoe ik dat deed? Lees dan snel verder!


Als basis koos ik voor twee mooie pastelkleuren. De lichtroze '03 Celebrate Good Times' komt uit de 'Made To Sparkle'-collectie van Essence. De lichtblauwe '07 Winter Wonderland' is ook van Essence en komt uit de adventskalender van 2015.


Bij het eerste laagje was ik van beide lakken niet echt onder de indruk. De dekking zag er niet best uit en het droogde langzaam.


In het laatste straaltje daglicht kon ik nog net een foto maken van hoe de lakken er uiteindelijk na drie laagjes uitzagen. De glans was erg mooi en de smalle kwastjes vond ik prettig om mee te lakken. Het jammere was alleen dat het een tijd duurde voor ze droog aanvoelden.


Tijd voor de porseleinen touch! Deze 'Porcelain' nagelstickers van Essence vind ik erg leuk. Het zijn abstracte figuren die je meteen associeert met servies van porselein. Op de lichtroze nagels bracht ik de rode plaatjes aan en op de lichtblauwe nagels de blauwe.

Met een pincet ging het aanbrengen probleemloos. Normaal blijf je bij stickers altijd wel randen zien, maar deze stickers waren erg dun. Daardoor verdwenen de randen bijna helemaal na het aanbrengen van een laagje topcoat. Dat gaf een mooi effect!
Ik vind het een geslaagde creatie. De combinatie van roze/rood met lichtblauw/ donkerblauw vind ik verrassend leuk. De sierlijke figuren doen me echt aan porselein denken!

De lakjes en de stickers uit dit artikel kocht ik allemaal bij Kruidvat.

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie nagelstickers en het is een prachtige creatie geworden! Ik vind de combinatie van roze met blauw ook heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen