maandag 18 december 2017

Kerstnagels met strikjes

Over precies een week is het Kerst en dan kunnen passende nagels natuurlijk niet ontbreken. Daarom laat ik je vandaag deze kerstnagels met strikjes zien!


Als ik iets kerstigs ga maken, dan vind ik het leuk om echte kerstlakjes te gebruiken. De twee waar ik voor ging, komen uit 'The Little X-Mas Factory'-collectie van Essence. De dennengroene heeft de toepasselijke naam '04 Meet Me Under The Mistletoe' en de sneeuwwitte met glitters is '02 Let's Take An Elfie'.


Qua dekking konden deze lakken niet verder uit elkaar liggen. De groene was al bijna dekkend na een dun laagje. De witte daarentegen vond ik er in het potje al zo doorschijnend uitzien dat ik een beetje vals heb gespeeld: ik heb eerst twee laagjes van een witte lak van Catrice aangebracht ('01 On Top Of The Alpes') voordat ik begon met lakken.


Na twee laagjes was '04 Meet Me Under The Mistletoe' volledig dekkend. De substantie lakte erg fijn en droogde prachtig egaal en glanzend op. '02 Let's Take An Elfie' had zelfs bovenop de witte lak van Catrice nog drie laagjes nodig om er mooi uit te zien. Verder was de kwaliteit prima, vooral door de snelle droogtijd en het egale effect.


Voor de nail art wilde ik niet iets wat heel standaard Kerst is, maar wel iets waaraan je meteen ziet dat het om Kerst gaat. Dat is een beetje tegenstrijdig en ik moest dan ook even zoeken voor ik beet had. Tussen mijn verzameling water decals vond ik uiteindelijk deze rode strikjes. Precies wat ik zocht!

Nadat ik ze had uitgeknipt, legde ik ze kort in een bakje water, waarna ik ze met een pincet voorzichtig van het kartonnetje schoof en aanbracht. De decals lieten snel los, dus ze hoefden echt maar een paar seconden in het water. Verder verliep het aanbrengen probleemloos. Tot slot bracht ik een laagje topcoat aan.
Mijn nagels zijn nu net cadeautjes! Ik vind ze erg leuk geworden, vooral door het contrast tussen de groene en witte nagels. De witte lak heeft fijne zilveren glitters, wat het geheel nog feestelijker maakt. Ik ben alvast klaar voor de kerstdagen!

'02 Let's Take An Elfie' en '04 Meet Me Under The Mistletoe' uit 'The Little X-Mas Factory'-collectie van Essence kocht ik een jaar geleden bij Kruidvat. De water decals komen van AliExpress.

2 opmerkingen:

  1. Wat zijn die strikjes onwijs leuk! Ik vind je nagelcreatie echt heel mooi geworden. Inderdaad niet standaard voor kerst, maar toch wel echt kerstachtig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel leuk! Niet te druk maar zeker helaam in kerststijl

    BeantwoordenVerwijderen