maandag 1 januari 2018

Oud en Nieuw creatie

Na een kleine kerstpauze ben ik terug met een primeur: voor het eerst maakte ik een nagelcreatie voor Oud en Nieuw! Ben je benieuwd hoe ik dat deed en wat ik daarvoor gebruikte? Lees dan snel verder!


Als basis wilde ik een nachtelijke kleur. Na wat zoeken koos ik voor een lakje uit de 'Color Therapy'-collectie van Sally Hansen. Het is een diepe donkerblauwe tint, die de naam '430 Soothing Sapphire' meegekregen heeft.


Het eerste laagje zag er prima uit. De substantie van de lak was precies goed om fijn mee te kunnen lakken.


Na drie dunne laagjes was '430 Soothing Sapphire' goed dekkend. Ik moest erg wennen aan de brede, plat afgesneden kwast. Ik heb ze zelf liever wat smaller, want met een brede kwast lak ik snel naast m'n nagel. Verder droogde de lak redelijk snel en kwam er een mooie glans tevoorschijn.


Voor de nail art wilde ik natuurlijk iets wat helemaal past bij Oud en Nieuw. Ik zou zweren dat ik ergens champagneglazen had moeten hebben, maar na drie keer mijn hele nagellakkamer op z'n kop gezet te hebben, trok ik de conclusie dat ze onvindbaar waren. Vervolgens dook ik in mijn vele stapels water decals en nagelstickers. Na wat geblader kwam ik bovenstaande glitterstickers tegen. Ik vond ze met een beetje fantasie best wat weg hebben van vuurwerk.

Het aanbrengen ervan was een fluitje van een cent. De stickers lieten gemakkelijk los en met een pincet zaten ze zo op mijn nagels.


Ik besloot om het niet alleen bij vuurwerk te houden, maar ook wat feestelijke glitters toe te voegen. Ik ging voor een lakje uit de 'Jolly Jewels'-collectie van Golden Rose, '103'. De lak bevat paarse, gele en blauwe glitters. Ik bracht 'm deppend aan, waardoor de glitters gelijk verdeeld op mijn nagels belandden. Het was pijlsnel droog, een groot pluspunt!

Als laatste bracht ik een laagje topcoat aan. Ik gebruikte voor het eerst de 'Color Therapy' topcoat van Sally Hansen. Eerlijk gezegd was ik er niet zo van onder de indruk. Er ontstond wel een mooie glans, maar de topcoat droogde langzaam. Na een half uur voelde het nog steeds plakkerig. Ik geef zelf de voorkeur aan sneldrogende topcoats.
Ik vind deze jaarwisselingscreatie erg geslaagd! Het vuurwerk en de glitters knallen letterlijk van de donkerblauwe lak af. Zo ben ik het nieuwe jaar in ieder geval alvast feestelijk begonnen. Ik wens jullie allemaal een mooi en liefdevol 2018!

'430 Soothing Sapphire'  en de topcoat uit de 'Color Therapy'-collectie van Sally Hansen kocht ik bij Kruidvat. '103' uit de 'Jolly Jewels'-collectie van Golden Rose scoorde ik vorig jaar op een beautybeurs. De glitter nagelstickers komen van AliExpress.

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige en feestelijke kleur, zeker in combinatie met de glitters en glitterstickers. Een mooie manier om het jaar feestelijk en in stijl te beginnen! :)

    BeantwoordenVerwijderen