woensdag 9 mei 2018

Mislukt! Zigzag nail art

Oh nee! De zigzag nail art die ik wilde maken, mislukte jammerlijk. Ben je benieuwd hoe dat kon gebeuren en wat er uiteindelijk dan wél op mijn nagels belandde? Lees dan snel verder!


Welke kleur past er nu beter bij het stralende weer van de afgelopen dagen dan zonnig geel? Daarom pakte ik '455 Sunny Clash' uit de 'Flip Flop Fashion'-collectie van Rimmel erbij, een lichtgele crèmelak.


Oh, wat was deze lak een ramp om te lakken! De substantie was erg stroperig. Maar de dekking verraste me wel positief: na één laagje zag het er al best redelijk uit.


Uiteindelijk had ik drie laagjes nodig voor een mooie dekking. Dat is een goede score voor een gele kleur. Helaas is dat ook het enige positieve wat ik over deze lak kan zeggen. Ik had een mislukte kwast die aan de ene kant rond en aan de andere kant recht was afgesneden. Dat werkte erg vervelend. Bovendien maakte de stroperigheid dit echt tot een draak van een lak. Het smeerde voor geen meter uit. Je kunt op de foto goed zien dat het ook totaal niet egaal wilde worden. Dit was vast een voorteken voor wat er nog meer mis zou gaan!


Mijn idee was om met deze tip guides uit 'The Beach House'-collectie van Essence een zigzag nail art te creëren. Vol goede moed knipte ik wat patroontjes uit voor mijn duim en plakte ze op. Tot zover ging het goed. Maar toen... bracht ik er een pastelkleurig lakje van Coral (die ik je vorige week liet zien in mijn shoplog) op aan. Die dekte niet goed, waardoor ik genoodzaakt was om meerdere laagjes aan te brengen. Tegen de tijd dat ik de zigzagsjablonen van mijn nagel afhaalde, was dit het resultaat...


Oh nee! De lila lak is zo dik geworden dat het zelfs met een flinke laag topcoat niet meer te redden valt, er zijn stukjes gele lak verdwenen, het zigzag patroon is op sommige plaatsen verloren gegaan en tot overmaat van ramp begon het bij mijn nagelriem nog te bubbelen ook. Dit werd helemaal niets.

Wat nu? Ik heb mijn best gedaan om een andere nail art te bedenken, maar ik kon niets vinden wat bij de felle gele kleur past. Toen heb ik de hele boel er maar afgehaald en een heel andere lak tevoorschijn gehaald.Tadaaa! Dit is 'Kiwi Bomb' uit de 'Smoothie nail polish'-collectie van Misslyn. Wat een prachtige lak! De felgroene basiskleur bevat onder andere holografische, zwarte en blauwe miniglitters. Het is een genot om naar te kijken, vooral in het volle zonlicht. Dit is typisch zo'n lak die geen nail art of andere opsmuk nodig heeft. En wat betreft de nail art: volgende keer beter!

'455 Sunny Clash' uit de 'Flip Flop Fashion'-collectie van Rimmel kocht ik bij Kruidvat. Het lila lakje van Coral is van Wibra. 'Kiwi Bomb' uit de 'Smoothie nail polish'-collectie van Misslyn scoorde ik vorig jaar bij Müller, een Duitse drogist.

2 opmerkingen:

  1. Wauw, die groene kleur is echt mooi! Wat een prachtige lak! En stiekem vind ik het wel leuk dat je ook de minder goed gelukte nail art met zigzagpatroon deelt. Het idee klinkt goed, maar jammer dat de lilakleurige lak niet zo wilde meewerken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Romy! Ik ben zelf ook een beetje verliefd op die groene lak :) De nail art was inderdaad jammer, maar ik vind het goed om te laten zien dat niet alles altijd vlekkeloos en perfect lukt.

      Verwijderen