woensdag 20 juni 2018

Nail art met golfjes

Op deze laatste officiële dag van de lente verblijd ik je nog even met wat mooie lentelakjes. Ik probeerde er een nail art met golfjes van te maken, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Ben je benieuwd wat er gebeurde? Daar vertel ik je vandaag alles over!


Een paar weken geleden was ik bij de Primark in Amsterdam en liep ik tegen deze lakjes aan. De leuke potjes en zachte kleuren spraken me meteen aan. Voor maar twee euro per stuk wilde ik ze wel een kans geven. Van het merk, K-Pop, had ik nog nooit gehoord. Ze komen beide uit de 'Spring Fling'-collectie. De lichtgroene heet 'Oh Yeah' en de lilablauwe gaat door het leven als 'Say What'.


Ik begon met de groene lak en na het eerste laagje was ik goed gestemd. De substantie was goed vloeibaar, wat prettig lakte.


'Oh Yeah' bleek geen denderende dekking te hebben: vier laagjes had ik nodig voor bovenstaand resultaat. Met de platte, recht afgesneden kwast kon ik goed overweg. De lange dop was daarentegen erg glad, waardoor vasthouden niet heel soepel ging. Al vond ik dat nog niet eens het ergste; mijn grootste ergernis was namelijk dat het supertraag droogde. Nee, deze lak is zeker geen aanrader!


Nadat ik de boel maar liefst twee uur had laten drogen, durfde ik eindelijk verder te gaan met de nail art. Ik was laatst met mijn nicht Rianne bij Prijsmepper, waar we samen een graaibak met nagelstickers uitgespit hebben. Daar visten we onder andere deze sjablonen met golfjes uit. Voor slechts 25 cent kon ik die natuurlijk niet laten liggen!

Ik plakte steeds een sjabloon op een nagel, lakte 'Say What' er overheen en haalde het sjabloon er dan voorzichtig af (terwijl de lak nog nat was). Om het een speels effect te geven, plakte ik de sjablonen steeds in een andere richting. Helaas had de lilablauwe lak dezelfde eigenschappen als de lichtgroene: ook deze droogde tergend langzaam. Ik was als de dood om mijn net gemaakte creatie uit te vegen, dus wachtte ik nog een uur voordat ik een laagje topcoat aanbracht.
Ondanks alle hindernissen tijdens het lakken, ben ik tevreden met hoe het uiteindelijk geworden is. De lieve, zachte tinten zijn helemaal mijn kleuren en ik vind de subtiele golfjes goed gelukt. Een mooie afsluiter van de lente!

'Oh Yeah' en 'Say What' uit de 'Spring Fling'-collectie van K-Pop kocht ik bij Primark. De sjablonen van 2B scoorde ik bij Prijsmepper.

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleuren en een prachtig resultaat! Je hebt er wat voor over moeten hebben qua droogtijd, maar dan heb je ook wat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks je vervelende ervaringen met de primark lak vind ik het een leuk resultaat! Ik heb uiteraard met enthousiasme de bak voor je doorgespit, en het was me de vieze handen waard:P Misschien wordt het ooit nog een hobby van me:P xx Ri

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ri! Haha, goed om te horen. Ik huur je graag in als je er je hobby van maakt :D

   Verwijderen