woensdag 13 juni 2018

Smurfen nagels

Tijd voor wat jeugdsentiment! Ik ben altijd al gek geweest op de Smurfen. Toen ik van de week hoorde dat ze dit jaar precies zestig jaar bestaan, vond ik dat een mooie gelegenheid om ze een plekje te geven op mijn nagels. Kijk mee naar mijn creatie met deze kleine blauwe wezentjes!


Ik wilde de Smurfen mooi naar voren laten komen, dus de achtergrondkleur mocht niet te opvallend zijn. Na wat rondsnuffelen vond ik een lichtgroene lak die me wel geschikt leek. Het is '02 Soulmate' uit de 'Wood You Love Me?'-collectie van Essence.Oh nee, al meteen bij het eerste laagje merkte ik dat dit geen fijne lak was. Ik vond 'm erg dik en stroperig, wat je goed kunt zien aan hoe rommelig de substantie op mijn nagels belandde.Na twee laagjes was '02 Soulmate' dekkend en dat is zeker niet slecht voor zo'n lichte kleur. Toch zie je hierboven drie laagjes, omdat ik nog één poging wilde doen om het wat egaler te krijgen. Dat lukte helaas niet echt. Wat dat betreft is deze lak geen aanrader. Al was de platte, recht afgesneden kwast wel prettig om mee te werken.Zodra mijn nagels droog waren, pakte ik de Smurfen erbij. Al een tijdje geleden bestelde ik deze leuke water decals bij AliExpress. Alle bekende Smurfen staan erop: van Grote Smurf tot Smurfin.

Nadat ik ze had uitgeknipt, gingen ze even in een bakje water en bracht ik ze voorzichtig aan met een pincet. Dat verliep allemaal zonder problemen. Als laatste bracht ik nog een laagje topcoat aan.Wat vind ik ze leuk geworden! Ook na al die jaren heb ik nog steeds een zwak voor de Smurfen. De vrolijke poppetjes komen mooi naar voren op de lichtgroene basis. Ik vind het een geslaagde creatie!

'02 Soulmate' uit de 'Wood You Love Me?'-collectie van Essence kocht ik een paar maanden geleden bij Kruidvat. De water decals van de Smurfen scoorde ik op AliExpress.

4 opmerkingen:

 1. Oeh, die decals van Smurfen zijn echt onwijs leuk! Wat leuk ook trouwens dat je speciaal in het kader van het jubileum van de Smurfen je nagels toepasselijk hebt gemaakt :) Het resultaat ziet er erg leuk uit. Zeker met dat smurfje erbij op de foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Romy! Ja, ik vond die smurf er wel schattig bij staan op de foto :)

   Verwijderen
 2. Erg leuke Nagels, en de smurfen zijn echt ontzettend cool! Liefs xx Ri

  BeantwoordenVerwijderen