maandag 15 februari 2016

Verjaardagsnagels

Dat ik afgelopen woensdag jarig was, leek me een goede reden om weer eens een nail art te maken. Vandaag laat ik je stap voor stap zien hoe ik deze verjaardagsnagels maakte!

Voor mijn verjaardag wilde ik iets doen met vrolijke kleuren en plaatjes. Toen ik mijn la met ponsjes indook, vond ik al snel wat feestelijke figuurtjes. De keuze viel heel toepasselijk op een ballon, cupcake en cadeau.


Als basiskleur wilde ik een lichte tint, zodat de figuurtjes goed zouden opvallen. Na een zoektocht door mijn verzameling kwam ik uit op '87 One Mint Wonder' van Catrice. Dat is een subtiele, lichtgroene kleur met zilveren shimmer. De shimmer was zo subtiel dat ik 'm niet goed op de foto kreeg.


Op deze lak had ik weinig aan te merken. De substantie was goed vloeibaar en lakte egaal. Ook de dekking was prima; ik had twee laagjes nodig. Het enige minpuntje was de vrij lange droogtijd, maar dat loste ik op met een laagje sneldrogende topcoat. Hieronder zie je het resultaat na twee laagjes en een topcoat.


Daarna koos ik een aantal vrolijke kleuren uit om de figuurtjes mee te lakken. Ik heb daar uiteindelijk maar liefst acht verschillende lakken voor gebruikt. 

De ballonnen kleurde ik met verschillende stripers van Essence. De piepdunne kwasten daarvan zijn perfect om kleine plaatjes in te kleuren. Ik gebruikte de blauwe '07 Ocean Breeze' voor de ballon op mijn duim, de gele '02 Flower Power' voor mijn middelvinger en de paarse '06 Metallics 4 Ever' voor mijn pink. De zwarte stempellak '002 Stamp Me! Black', ook van Essence, was voor de touwtjes van de ballonnen.


De cupcake maakte ik met stempellak van Konad en een lak uit de Essence adventskalender. Stempellak is erg gepigmenteerd en heeft een kleiner kwastje dan normale nagellak, waardoor het heel geschikt is om dit soort figuurtjes mee te lakken. De groene van Konad werd het papiertje, '06 Sweet Caramel Sweets' de cake en de rode stempellak het kersje op de cupcake. Deze lakte ik op mijn wijsvingers.


Het cadeau kleurde ik ook met stempellak van Konad. De groene werd de strik en de blauwe was voor het cadeau zelf. Deze kwamen op mijn ringvingers.


Vervolgens ging ik aan de slag met de ponsjes. Ik gebruik schilderstape om sjabloontjes te maken. Dat werkt heel simpel: je scheurt een stukje schilderstape af en ponst er een figuurtje uit. Zelf vind ik het het fijnst om alle sjabloontjes te maken voor ik verder ga. Die hang ik dan aan m'n nagellakrek.


Daarna plak je een sjabloontje op je nagel en kleur je het plaatje in. Zorg dat de randen goed aangedrukt zijn, zodat je een mooi strak figuurtje krijgt. Haal het sjabloontje eraf als de lak nog nat is.


Ik laat het geheel altijd ongeveer een uur drogen voor ik er topcoat overheen doe. Op die manier veeg je de plaatjes niet uit. Ook zorgt topcoat ervoor dat de figuurtjes niet meer op je nagels liggen, maar egaal zijn met de rest van je nagellak.
Ik was zo blij met het eindresultaat! Het was precies zoals ik in mijn hoofd had: heel vrolijk en feestelijk met plaatjes die van m'n nagels af knalden. Vooral de cupcake vond ik erg leuk geworden. Ik bleef maar naar mijn nagels kijken!

Deze nail art heb ik een week gedragen zonder problemen. Ik had alleen een klein beetje tipwear, wat eigenlijk niet eens opviel. Er zat dan ook een flinke laag topcoat overheen!

'87 One Mint Wonder' van Catrice, '07 Ocean Breeze', '02 Flower Power', '06 Metallics 4 Ever', '002 Stamp Me! Black' en '06 Sweet Caramel Sweets' van Essence scoorde ik bij Kruidvat. De Konad stempellakken kocht ik ooit bij een webshop die inmiddels niet meer online is. De ponsjes in de vorm van een ballon en cadeau zijn te koop bij Action; de cupcake bij Kruidvat.

4 opmerkingen:

 1. Wauw, wat zijn ze gaaf geworden! Lekker vrolijk! Echt kleine kunstwerkjes zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Diana, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je nail art is heel leuk geworden en super feestelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Imke! Wat leuk dat je reageert. Ik volg jouw blog met veel plezier :)

   Verwijderen