maandag 1 februari 2016

Vriend kiest: Legernagels

Mijn vriend Karel is al jaren getuige van mijn nagellakhobby. Hij gaat vaak mee met shoppen, keurt m'n nieuwste lakken en bewondert mijn creaties. Vanaf nu maakt hij er nog wat meer deel van uit, door zo nu en dan te kiezen wat ik draag. Deze week deed hij dat voor het eerst en kwam aanzetten met een legerachtige combinatie!

"Lijkt het je een keer leuk om te kiezen wat ik op mijn nagels doe?" "Ik weet het niet hoor, je hebt zoveel..." Het begon wat moeizaam, tot hij ineens enthousiast in alle lades met lakken aan het kijken was. "Kijk, deze, die heb je volgens mij nog nooit op gehad!" Hij had een topcoat met legerachtige glitters in zijn handen. Inderdaad, die heb ik nog niet gedragen. 

In de loop der jaren heeft hij al veel meegekregen over nagellak, zo ook dat een glitterlak op zichzelf niet mooi staat. Vrolijk zocht hij verder naar een geschikte kleurlak als basis. Het werd een legergroene lak van Sally Hansen. Een grappig detail is dat hij diezelfde lak een paar maanden geleden in de winkel nog uitmaakte voor slootwater. Mannen....De keuze viel dus op '820 Loden Green' van Sally Hansen en '31 #Rebel' van Essence. Ik begon met het aanbrengen van een laagje '820 Loden Green'. Deze had een fijne substantie en lakte daardoor heel prettig. Wel was het nog een beetje doorschijnend.Het tweede laagje zorgde voor volledige dekking. Ook glansde de lak erg mooi en droogde het egaal op!Deze nagellak is van prima kwaliteit met een prettige substantie, prachtige glans en goede dekking. Bovendien zorgde de brede, platte, rond afgesneden kwast ervoor dat ik heel netjes langs mijn nagelriemen kon lakken. Wat een verademing na de ramp van vorige week!
Vervolgens ging ik aan de slag met '31 #Rebel' van Essence. Zoals je hierboven goed kunt zien, bevat deze lak zowel hexagonale als vierkante glitters in donkergroen, lichtgroen, beige en zwart. Ook zaten er vreemde witte stukjes tussen, in de vorm van een soort asymmetrische pijltjes. Die vond ik er eerlijk gezegd niet zo goed tussen passen.

Het aanbrengen van deze topcoat vereiste wat geduld. De glitters verdeelden zich namelijk voor geen meter. Bij een normale lakbeweging kwam alles op een hoopje op m'n nagel te liggen. Daarom bracht ik de lak deppend aan, terwijl ik met de kwast voorzichtig de glitters goed verdeelde. 


Het resultaat is echt legerachtig geworden. Ik vind dat mijn vriend de lakken heel goed heeft uitgekozen, want deze camouflagekleuren passen perfect bij elkaar. Zijn eerste reactie was: "Wat staat het vrolijk en speels!" Daarin ben ik het zeker met hem eens, al zou ik zelf niet zo snel voor legernagels zijn gegaan. Het is daarom verfrissend dat hij eens bepaalt wat ik draag.

Ik heb deze legernagels nu vier dagen en het zit nog prima. Ik heb zelfs geen tipwear. Ook met de houdbaarheid zit het dus wel goed!

'820 Loden Green' van Sally Hansen kocht ik bij Big Bazar; '31 #Rebel' van Essence komt van Kruidvat.

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Karel heeft een goede smaak, want je nagels zien er prachtig uit met deze lakjes.
  De volgende uitdaging is om Karel ook je nagels te laten lakken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal het compliment aan 'm doorgeven:) Hahaha, da's een goeie!:P

   Verwijderen