maandag 30 oktober 2017

Halloween nail art bij mijn vriend

Ja, je leest het goed! Ik mocht de nagels van mijn vriend Karel lakken in de stijl van Halloween. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Vandaag vertel ik je alles over hoe dat ging!

Karel ziet al jaren hoe ik bezig ben met mijn nagels en blijkbaar begon het bij hem ook te kriebelen. Vorig jaar floepte hij er voor het eerst uit dat ik zijn nagels eens moest doen. Daar kwam toen niets van. Afgelopen week kwam het ineens weer ter sprake en deze keer besloot ik er meteen werk van te maken met een Halloween nail art.

Allereerst liet ik hem zijn nagels vijlen, want die moesten er natuurlijk wel netjes uitzien. Daarna heb ik zijn nagels en nagelriemen verzorgd met olie. Hij kreeg dus meteen een hele verzorgingsroutine voor zijn kiezen, haha.


Als basiskleuren koos ik voor de pompoenkleurige '560 Rusty But Sexy' van Catrice en de zwarte '01 I Witch You Were Here' uit de 'BOOtiful Nights'-collectie van Essence. Het zijn echte Halloweenkleuren.


Daar zit hij dan! Ik had hier net het eerste laagje gelakt. Hij vond het allemaal heel interessant, maar had wel best wat moeite om stil te zitten. "Ik snap niet hoe jij dat elke week kunt!" riep hij uit.


Na twee laagjes waren beide lakken dekkend, maar... Karel maakte de klassieke fout om aan zijn nagels te voelen en ze te stoten terwijl de lak nog nat was. Om de deuken en butsen die daaruit volgden te maskeren, lakte ik nog een derde laagje. Het was wel even wennen om iemand anders zijn nagels te lakken, want dat doe ik vrijwel nooit. Toch ging het best goed.


Ik ging nog verder uit mijn comfortzone door er een free hand nail art van te maken! Op de pompoenkleurige nagels tekende ik spinnenwebben en spinnen met de 'Nail Art Tattoo Pen' van Essence. Voor het spinnenweb tekende ik eerst een paar diagonale lijnen, waarna ik ze verbond door er halve rondjes tussen te zetten. De spin ontstond uit twee zwarte bollen waar ik pootjes en een webdraad aan tekende. Op de zwarte nagel maakte ik een spookje met behulp van een dotting tool. Nadat ik een wit oppervlak had gecreëerd, zette ik er twee zwarte stippen op als ogen. Daarvoor gebruikte ik '001 Stamp Me! White' en '002 Stamp Me! Black' van Essence.

Ik ben helemaal niet goed in free hand nail art, maar dit ging best redelijk. Zonder groot tekentalent is het denk ik belangrijk om de figuurtjes niet al te ingewikkeld te maken. Dan lukt het al snel. Toen het eenmaal droog was, bracht ik nog een laagje topcoat aan.
Ik moet zeggen dat ik het eindresultaat er gaaf uit vind zien! Het is een ultieme Halloween nail art geworden. Door de kleuren en de enge figuren vind ik het ook helemaal niet per se vrouwelijk. Dit kan wat mij betreft best voor een man!

Maar wat vindt Karel er zelf van? Hij is erg enthousiast. "Het is echt leuk, omdat het niet standaard is," zei hij. Hij voegde er zelfs aan toe dat hij binnenkort ook wel kerstnagels wil. Een geslaagd experiment dus! Al bind ik hem de volgende keer vast aan zijn stoel, haha.

Alle nagellak en benodigdheden uit dit artikel kocht ik recent of langer geleden bij Kruidvat.

4 opmerkingen:

 1. Staat je goed hoor Karel die halloween nagels! Op naar de kerst Karel! samen met je foute kersttrui, kan dat niet anders dan geslaagd worden.
  @ Diana: mooie nagels, en je free hand skills zijn prima!

  Liefs rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dank je wel Ri, ook namens Karel! Ik verheug me nu al op de kerstnagels. Leuk dat je even reageerde :)

   Verwijderen
 2. Haha, ik moest lachen om je laatste zin! Ik ben net als Karel en vind stilzitten met gelakte nagels een enorme uitdaging. Het resultaat is wel heel gaaf geworden trouwens. Dat uit de losse pols tekenen gaat je echt heel goed af! Ik ben nu al benieuwd naar Karels kerstnagels :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Karel is dus niet de enige die er moeite mee heeft! Bedankt voor je compliment :)

   Verwijderen